• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe mamy 2022

Mam dalsze perypetie z zusem. Czy na zwolnieniu lekarskim w ciąży nie powinno się czasem otrzymywać 100% podstawy? Bo mi ZUS przyznał 80% i może o czymś nie wiem, jakieś zmiany były w tej kwestii?

reklama
Mam dalsze perypetie z zusem. Czy na zwolnieniu lekarskim w ciąży nie powinno się czasem otrzymywać 100% podstawy? Bo mi ZUS przyznał 80% i może o czymś nie wiem, jakieś zmiany były w tej kwestii?
Ale.... to też jest uśrednione. To nie jest 100% ostatniej podstawy. Jeśli zarabiałaś dużo mniej kilka miesięcy temu, to może stąd różnica...

100procent. Ja tez miałam perypetie w zusie bo mój pracodawca na czas nie wysyłał mi druku z3. Jak wyślę to ZUS ma 30 dni od daty otrzymania na wypłatę. Ale błąd 80% to nie czasem błąd, ze lekarz nie zaznaczył ciąży??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry