• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Udało mi się sprawdzić ten KOD, dostałam zwolnienie z kodem B. Czyli znów księgowa dała ciała...
No generalnie dla Ciebie słabo bo będziesz długo czekała na kasę.. mi moja wysyłała poczta i zawsze spóźnione. Pracodawca ma teoretycznie 7dni na dostarczenie dokumentu. Na 4zwolnienia trzy nie dotarły na czas.. jak zwróciłam uwagę to jeszcze wielka obraza 😂😂😂
Najlepsze, ze dla zusu to na rękę i nie ma żadnych nieprzyjemności pracodawca za to ze nie dostarcza papierów do ZUS.
Ja już sama składam druk ZAs przez platformę bo nie będę kopać się z koniem. Ciekawe co ma powiedzieć taka samotna kobieta, która sama musi się utrzymać i potrzebuje płynności gotówki, a tutaj 2 miesiące jest bez kasy ..

No generalnie dla Ciebie słabo bo będziesz długo czekała na kasę.. mi moja wysyłała poczta i zawsze spóźnione. Pracodawca ma teoretycznie 7dni na dostarczenie dokumentu. Na 4zwolnienia trzy nie dotarły na czas.. jak zwróciłam uwagę to jeszcze wielka obraza 😂😂😂
Najlepsze, ze dla zusu to na rękę i nie ma żadnych nieprzyjemności pracodawca za to ze nie dostarcza papierów do ZUS.
Ja już sama składam druk ZAs przez platformę bo nie będę kopać się z koniem. Ciekawe co ma powiedzieć taka samotna kobieta, która sama musi się utrzymać i potrzebuje płynności gotówki, a tutaj 2 miesiące jest bez kasy ..
No tak, najgorzej jak kasy brakuje a tu takie opóźnienia. U nas na szczęście mąż zarabia i mamy jeszcze jakieś oszczędności, więc damy radę i nie przejmuje się czasem oczekiwania. Nie mniej jest to wkurzajace, że teorytycznie te sprawy zwolnienia powinny się dziać bez mojego udziału a jednak nie jest to możliwe

Im dłużej Was czytam, tym bardziej uwielbiam naszą kadrową!! Ale mój zakład pracy duuuuuży. Pieniądze dostaję cały czas od pracodawcy.

Na razie leżę i nie obciążam. Jest w miarę ok, no ale jeśli chodzi o chodzenie to ciężko. Raczej kuśtykam między meblami 😀 mąż mnie wysyła do lekarza, ale nie chce mi się jechać, raczej nie jest to poważny uraz, a nie mam siły na prześwietlenia itd, żeby mi powiedział że trzeba oszczędzać nogę, leżec i tyle
to ładnie Ci się zwolnienie zaczęło 🙄
Prześwietlenia i tak Ci nie zrobią w ciąży, musiałoby być coś naprawdę poważnego, żeby się zdecydowali.

Na razie leżę i nie obciążam. Jest w miarę ok, no ale jeśli chodzi o chodzenie to ciężko. Raczej kuśtykam między meblami 😀 mąż mnie wysyła do lekarza, ale nie chce mi się jechać, raczej nie jest to poważny uraz, a nie mam siły na prześwietlenia itd, żeby mi powiedział że trzeba oszczędzać nogę, leżec i tyle
Prześwietlenia raczej nie zrobią :-) Podotykają i w zasadzie tyle :-)

Przyszła mi wymieniona koszula do porodu od tej mama ginekolog i szczerze nie polecam, jeśli ktoś ją rozważa. Musiałam wymienić bo rozmiar M rozchodził mi się na biuście. A L sięga mi teraz za połowę łydki. Mój mąż stwierdził że wygłądam jak woźna w szkole 😆 muszę ją dać do krawcowej żeby mi to skróciła przed kolano inaczej nie wyobrażam sobie jak położna będzie mi w krocze zagladać podczas porodu z taką długością. Ogólnie jeśli ktoś rozważa zakup od mama ginekolog to nie przewidują tam, że możesz być niską babką z dużymi cyckami :) myślę że jak się ma 170 cm wzrostu to zupelnie inaczej by się układała.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry