Olafasola1990
Fanka BB :)
miałyście już badanego GBS? jak to wyglada? Jest duże ryzyko, ze może wyjść pozytywny? Bo czytałam, ze jeżeli często są jakieś infekcje pęcherze itp to jest większe ryzyko a ja nigdy z tym nie mialam problemu, nawet w ciazy
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Wymaz z pochwy i z okolic odbytu, ale bez jakiegos dłubania w środku. Podobno sporo kobiet ma +, ale czy to ma związek z jakimiś objawami to nie wiem.miałyście już badanego GBS? jak to wyglada? Jest duże ryzyko, ze może wyjść pozytywny? Bo czytałam, ze jeżeli często są jakieś infekcje pęcherze itp to jest większe ryzyko a ja nigdy z tym nie mialam problemu, nawet w ciazy
Nigdy nie miałam żadnych problemów z infekcjami, nawet zapalenia pęcherza nigdy nie miałam, a GBS w poprzedniej ciąży dodatni. Teraz jeszcze nie robilam. Ale to nic strasznego jak wyjdzie dodatni, po przyjęciu do szpitala przed porodem dostajesz antybiotyk dożylnie.miałyście już badanego GBS? jak to wyglada? Jest duże ryzyko, ze może wyjść pozytywny? Bo czytałam, ze jeżeli często są jakieś infekcje pęcherze itp to jest większe ryzyko a ja nigdy z tym nie mialam problemu, nawet w ciazy
Czyli jak np. wyjdzie wynik pozytywny GBS to nawet z rozkręcona akcja i skurczami to dają mi to w kroplowce?Nigdy nie miałam żadnych problemów z infekcjami, nawet zapalenia pęcherza nigdy nie miałam, a GBS w poprzedniej ciąży dodatni. Teraz jeszcze nie robilam. Ale to nic strasznego jak wyjdzie dodatni, po przyjęciu do szpitala przed porodem dostajesz antybiotyk dożylnie.
Ja mam skierowanie na to na 37 tydzień, idę 10 września.miałyście już badanego GBS? jak to wyglada? Jest duże ryzyko, ze może wyjść pozytywny? Bo czytałam, ze jeżeli często są jakieś infekcje pęcherze itp to jest większe ryzyko a ja nigdy z tym nie mialam problemu, nawet w ciazy
Jak miałam poród wczesniaczy i nie było wyniku, to mi podłączyli kroplówkę z antybiotykiem, ale i tak nic nie dała, bo poród się za szybko skończył. Potem przyszedl wynik ujemny, więc już nie ciągnęłam tematu, zresztą z dzieckiem było OK. Za drugim razem też nie zdążyłam odebrać wyniku, ale na IP mieli szybko test na gbs (ostatni!!! mi się fuksnal), wyszedł ujemny, więc nie było mowy o antybiotyku. Ale generalnie tak: jeśli masz wynik + to Ci dają kroplówkę z antybiotykiem i przez kilka godzin nie powinnaś urodzić (około 4h)Czyli jak np. wyjdzie wynik pozytywny GBS to nawet z rozkręcona akcja i skurczami to dają mi to w kroplowce?
Mi odeszły wody nie czekałam na skurcze od razu pojechałam do szpitala, pierwsze co to założyli wkłucie i antybiotyk powoli strzykawką a nie z kroplówki.Czyli jak np. wyjdzie wynik pozytywny GBS to nawet z rozkręcona akcja i skurczami to dają mi to w kroplowce?
Ja teraz tez idę w poniedziałek do lekarza i ciekawe czy da mi skierowanie na powtórkę badań. Na gbs wlasnie mi jeszcze nie dała a teraz już 36tc wiec być może teraz mnie skieruje albo sama zrobi wymaz.Ja mam skierowanie na to na 37 tydzień, idę 10 września.
Teraz w poniedzialek robie HBS, HIV, HCV i kiłę.
Toxo już mi nie zapisał. Robiłam ostatnio jakoś pod koniec lipca.