• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
A ja po ktg i polozna stwierdzila ze tetno w normie, skurczy brak ale malo sie rusza… i mam obserwowac :( juz schizuje…tylko zastanawiam sie czy po prostu nie jest tak ze akurat miala np drzemke, bo wrocilam do domu to kopie… ale oczywiscie do nastepnego tygodnia stres.
Nie wiedziałam że dziecko się musi koniecznie ruszać jak podłącza ktg 🙈

Te liście malin to nie tyle przyspieszają poród, co pomagają odżywić macicę, żeby były efektywniejsze skurcze, czyli w skrócie to na łatwiejszy poród 😉 olejek z wiesiołka pomaga uelastycznić tkanki. Bliżej terminu jeszcze mogę Wam parę "sposobów" podrzucić 😅

Moja zasnęła podczas ktg wczoraj i kazała mi położna zmienić pozycje na pionowa, bo powiedziała, że lekarza nie interesuje taki zapis jak dziecko śpi. Pech, że w pozycji pionowej to ja mam ciągle skurcze, więc też im ten zapis nie pasował.

@04ma Szczerze mówiąc, nigdy nie spotkałam się z sensownym komentarzem do ktg. Teraz w 30tc położna w panice że skurcz mam a lekarz mówi że OK (no i jakoś 6 tyg minęło z tymi skurczami i faktycznie panika niepotrzebna). Kiedyś jak rodziłam to mowie, że chyba zaraz urodzę, a położna że nie mam skurczy żadnych przecież (a tam rozwarcie pełne i włoski dziecka widać). Także nie denerwuj się tym komentarzem, dziecko może sobie spać, właściwie powinna Cię zaprosić na kolejny zapis za pół godziny jak poczujesz że dziecko jest aktywniejsze.

reklama
Moja zasnęła podczas ktg wczoraj i kazała mi położna zmienić pozycje na pionowa, bo powiedziała, że lekarza nie interesuje taki zapis jak dziecko śpi. Pech, że w pozycji pionowej to ja mam ciągle skurcze, więc też im ten zapis nie pasował.

@04ma Szczerze mówiąc, nigdy nie spotkałam się z sensownym komentarzem do ktg. Teraz w 30tc położna w panice że skurcz mam a lekarz mówi że OK (no i jakoś 6 tyg minęło z tymi skurczami i faktycznie panika niepotrzebna). Kiedyś jak rodziłam to mowie, że chyba zaraz urodzę, a położna że nie mam skurczy żadnych przecież (a tam rozwarcie pełne i włoski dziecka widać). Także nie denerwuj się tym komentarzem, dziecko może sobie spać, właściwie powinna Cię zaprosić na kolejny zapis za pół godziny jak poczujesz że dziecko jest aktywniejsze.
Dokładnie, zapis powinien trwać dłużej albo być powtórzony. Położna uznała, że taki jej wystarczy, ale pewnie dla.spokoju sumienia powiedziała o tych ruchach.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry