crainte
Fanka BB :)
Jak szybka akcja, to wtedy zdaję się podają dziecku, ale pewności nie mam...Kurde ja myślałam że dają antybiotyk skoro wcześniej robią te badanie.A jak szybka akcja porodowa to co wtedy ,dziwne to troche![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Jak szybka akcja, to wtedy zdaję się podają dziecku, ale pewności nie mam...Kurde ja myślałam że dają antybiotyk skoro wcześniej robią te badanie.A jak szybka akcja porodowa to co wtedy ,dziwne to troche![]()
Mi coś świta że położna mówiła o 6h...w sensie jak przyjedziesz i ci podadzą antybiotyk to musi minimum 6h minąć do zakończenia porodu żeby ten antybiotyk działał na dziecko. Inaczej chyba dziecku będą podawaćJa odebrałam wynik GBS i jest dodatniktóraś z Was miała dodatni w poprzednich ciążach? Ja miałam zawsze ujemny... Chyba tym razem nie mogę tak późno do szpitala jechać w razie co
![]()
Ja urodziłam w ciągu 4 godzin od podania antybiotyku ale dziecku już nie podawaliMi coś świta że położna mówiła o 6h...w sensie jak przyjedziesz i ci podadzą antybiotyk to musi minimum 6h minąć do zakończenia porodu żeby ten antybiotyk działał na dziecko. Inaczej chyba dziecku będą podawać![]()
Aspekt chyba pisała o 4 godzinach...Mi coś świta że położna mówiła o 6h...w sensie jak przyjedziesz i ci podadzą antybiotyk to musi minimum 6h minąć do zakończenia porodu żeby ten antybiotyk działał na dziecko. Inaczej chyba dziecku będą podawać![]()
O właśnie, mi też 4 świtają, ale ja mam 33 tydzień, więc wiem niewieleJa urodziłam w ciągu 4 godzin od podania antybiotyku ale dziecku już nie podawali
Niektórzy lekarze dają antybiotyk na kilka dni w tabletkach do domu, jeśli jest ryzyko, że akcja będzie szybka. Ale to chyba jest poza standardem i w szpitalu mogą uważać że to jest tak jakby nie podali.Ja odebrałam wynik GBS i jest dodatniktóraś z Was miała dodatni w poprzednich ciążach? Ja miałam zawsze ujemny... Chyba tym razem nie mogę tak późno do szpitala jechać w razie co
![]()
to ciekawe, bo takie skurcze to ja miałam przed poprzednim porodem codziennie po 2 godziny przez 2 tygodnieNa szkole rodzenia położna mówiła, że a takim przypadku trzeba jechać jak pojawiają się skurcze, ale jeszcze te nieregularne ( co 10min-5min-15min itp). No i od wejścia mówić że ma się GBS dodatni, żeby zdarzyli podać antybiotyk.
o widzisz, no zobaczymy co mój powie na następnej wizycieNiektórzy lekarze dają antybiotyk na kilka dni w tabletkach do domu, jeśli jest ryzyko, że akcja będzie szybka. Ale to chyba jest poza standardem i w szpitalu mogą uważać że to jest tak jakby nie podali.
A miałaś wcześniej bakterie w moczu ? Bo czytam że bakteriomocz i cukrzyca mogą prowadzić do dod.wynikuJa odebrałam wynik GBS i jest dodatniktóraś z Was miała dodatni w poprzednich ciążach? Ja miałam zawsze ujemny... Chyba tym razem nie mogę tak późno do szpitala jechać w razie co
![]()
no pewnie, że jest, to nosicielstwo też może się nie ujawnić w czasie badania. Tylko że w Polsce tak czy siak każdy noworodek ma badane CRP w czasie pobytu w szpitalu. No i z tego co piszą to ta bakteria zagraża głównie wcześniakom i dzieciom, które np. są osłabione po ciężkim porodzie.A mnie zawsze zastanawia czy nie ma możliwości zarażeniem się tym GBS po 36 tygodniu czy ogólnie już po wymazie i co wtedy?