• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Październikowe mamy 2022

W pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
A z zaparciami macie problem ?
Ja miałam zaparcia na początku, ale wyeliminowałam jasne pieczywo, wszystko co smażone, wprowadziłam mnóstwo produktów pełnoziarnistych, buraków itd i teraz już nie mam dłuższy czas problemu.

reklama
W Biedronce mają kefir z suszonymi śliwkami🙂 Na mnie nie robi wrażenia, ale ponoć jestem nieliczna🙂
Kefiry pije,jogurty naturalne też może za mało płatków owsianych bo średnio przepadam.Pewnie najgorzej wpływa na mnie ten biały chleb, bo razowy był codzien a od ciąży jakoś mi ciężko po nim więc odstawiłam.

A propos kręgosłupa, czy dyskopatia jest wskazaniem do cesarki, czy niekoniecznie, czy w zależności od przypadku? Tak samo z wadą wzroku? Kto i kiedy decyduje jaki poród mnie czeka?
sama dyskopatia nie jest wskazaniem do cc, jeśli są powikłania i ucisk na nerwy to wtedy tak. Jeśli miałaś robiony rezonans to w zależności co tam wyszło, ale wtedy to neurolog powinien wystawić zaświadczenie. Wada wzroku to wiadomo okulista powinien takie zaświadczenie wystawić.

W pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
A z zaparciami macie problem ?
Co do oddawania moczu, to fizjo uro-gin powiedziała mi, że czasem to tylko uczucie chęci oddania moczu, a tak naprawdę tego moczu wcale może nie być i dobrze by było oddawać mocz tak co 2 godziny najczęściej, bo inaczej "przyzwyczaimy" pęcherz do tego, że jest opróżniany z najmniejszej ilości płynu i może się "rozleniwić". Jeśli to możliwe warto jeszcze chwilę poczekać przed wizytą w toalecie. I nie należy sikać "na siłę". Próbuję się stosować.

Zaparcia też mam - na śniadanie jem płatki owsiane, dodaję otręby pszenne i wszystko inne, co ma dużo błonnika. Staram się pić ok 2 litry samej wody nie licząc soków i herbat. Nie mówię, że pomaga na 100%, ale coś tam pomaga.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry