crainte
Fanka BB :)
Tak właśnie myślałam... Lepiej, jak bym nie musiała, ale przynajmniej toxo wyszła negatywnaZdiagnozują Ci cukrzycę ciążowa, pewnie dostaniesz zalecenie diety i prowadzenia dzienniczka pomiarow
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tak właśnie myślałam... Lepiej, jak bym nie musiała, ale przynajmniej toxo wyszła negatywnaZdiagnozują Ci cukrzycę ciążowa, pewnie dostaniesz zalecenie diety i prowadzenia dzienniczka pomiarow
I jak lekarz wpisał ci cukrzycę w karte ciąży jak wynik o 0,2 przekroczony?I to już jest spełnione kryterium. Ja mam 180,2 po 1h...
A brałaś łyk wody w ciągu godziny po podaniu glukozy ?Tak właśnie myślałam... Lepiej, jak bym nie musiała, ale przynajmniej toxo wyszła negatywna![]()
Dieta z niskim IG nie jest zła, jedynie u mnie problem z porami posiłków, teraz w upały czasami ciężko coś wcisnąć co 2h/2,5h... Ale czego się nie robi dla dzieckaTak właśnie myślałam... Lepiej, jak bym nie musiała, ale przynajmniej toxo wyszła negatywna![]()
U mnie np panie w laboratorium całkowicie zakazały picia wody, po wypiciu glukozy.A brałaś łyk wody w ciągu godziny po podaniu glukozy ?
To w takim razie w 3 trymestrze tez będą to robić?u mnie rozmiar 56 śpiochów był dobry przez jakiś tydzień/ półtora. Dopoki nie zaczął prostować nóg Syn 4100, 59cm długi.
dokładnie. Ja na krzywej miałam z glukometru na czczo 93 a po 2h 113(glukometr przychodni bo mój z poprzedniej ciąży to w ogóle
Po
Godzinie pokazał
189, a wyniki cukru z żyły byly 80/167/98.
Różnica diametralna, niepotrzebnie
Się tylko pare dni stresowałam zanim odebrałam wyniki bo byłam pewna ze mam cukrzycea najlepsze ze mierzyli mi tył glukometrem krwią z żyły wiec już w ogóle
Glukometr ma tolerancje błędu po jedzeniu do 15/20 procent a to jest baaaardzo dużo ….
Nie stresuj się tak bardzomi tez tak mówili
W zeszłej ciąży a skończyło się dwudniowym wywoływaniem bo miałam cukrzyce i urodziłam idealnie w dzień terminu
mi pobierali
Przed i po 2h zanim mnie do domu wypuściła
tak, w każdym semestrze sprawdzają bo to bardzo ważne wiedzieć kiedy się zaraziło w razie czego…
Ja jak czekałam w kolejce to widziałam że popijały sobie Łyczka wodyU mnie np panie w laboratorium całkowicie zakazały picia wody, po wypiciu glukozy.
u gina jeszcze nie byłam, ale diabetolog mi wysmarował piękna kartę informacyjną z diagnoza cukrzycy ciężarnych. W sumie mnie to nie obchodzi co mi gin wpisze w kartę. Raczej obchodzi mnie, czy wreszcie zacznie badać mi przepływy (chodzę prywatnie, place raczej średnia stawke, a na pewno nie mala i nie mogę się doprosić badania przepływow).I jak lekarz wpisał ci cukrzycę w karte ciąży jak wynik o 0,2 przekroczony?
To nie wiem jak tam w innych laboratoriach, ja badania robię w luxmedzie i w moim mieście zakazują picia od pomiaru na czczo.Ja jak czekałam w kolejce to widziałam że popijały sobie Łyczka wody
Mi w Diagnostyce w 2 punktach zabraniały. Wydaje mi się że kilka lat temu w Alabie mówiły, że można się napić. Ale ja nigdy nie miałam potrzeby tego robić.Ja jak czekałam w kolejce to widziałam że popijały sobie Łyczka wody