Olafasola1990
Fanka BB :)
No ja taka głupia jestemO nie Ola Ty schizolcunie stresuj się już, oficjalny zakaz
Musiałaby ta kupa leżeć dzień na słońcu, a Ty po pomaczaniu palca w kupie musiałabyś go oblizac![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
No ja taka głupia jestemO nie Ola Ty schizolcunie stresuj się już, oficjalny zakaz
Musiałaby ta kupa leżeć dzień na słońcu, a Ty po pomaczaniu palca w kupie musiałabyś go oblizac![]()
Za denerwowanie ciężarnej zjedzą ją myszyNo ja taka głupia jestemmoja teściowa tez mi nie pomaga bo dzisiaj wyruszyłam na poszukiwania stroju kąpielowego i oczywiście nic nie znalazłam
A teściowa oczywiście, ze jak mierzylam to dostanę grzybicy bo oczywiście go przymierzalam a ja miałam ubrane stringi, tam była ta plastikowa wkładka w środku. Przez ta kobietę zaczęłam myśleć czy faktycznie czegoś nie złapie bo 3 stroje przymierzylam, miałam ubrane swoje majtki, te stroje miały wklejone te wkładki ale nic do „środka” mi tam nie wchodziło… nic na spokojnie nie przejdę w tej ciąży
![]()
Odpuść sobie trochę. Z dzieckiem będziesz mieć podobne obawy co chwilę, a będziesz mniej wyspana, gorzej odżywiona i mniej zrelaksowana. Masz 3 mkesiące na naukę odpuszczania. Jak coś załapałaś, to wyleczysz i tyleNo ja taka głupia jestemmoja teściowa tez mi nie pomaga bo dzisiaj wyruszyłam na poszukiwania stroju kąpielowego i oczywiście nic nie znalazłam
A teściowa oczywiście, ze jak mierzylam to dostanę grzybicy bo oczywiście go przymierzalam a ja miałam ubrane stringi, tam była ta plastikowa wkładka w środku. Przez ta kobietę zaczęłam myśleć czy faktycznie czegoś nie złapie bo 3 stroje przymierzylam, miałam ubrane swoje majtki, te stroje miały wklejone te wkładki ale nic do „środka” mi tam nie wchodziło… nic na spokojnie nie przejdę w tej ciąży
![]()
A który to tydzień ciąży ?ja jestem ciekawa jak moje krwinki się mają bo szalały ostatnio na wynikach.Ja po wizycie , dzidzia waży już 830 gdostałam tardyferon i witaminę B12, bo mam lekką anemię, poza tym wszystko ok. No i przytyłam 1,8 kg, więc gin stwierdził, że może być, bałam się, że będzie więcej
Co do słońca to w mniej słoneczne dni smaruje twarz filtrem 20 a w bardziej 50 i to tyle z mojego unikania słońcatzn. w południe raczej rzadko wychodzimy, tylko rano i potem popołudniu, ewentualnie na zacieniony taras, mi w takie dni jak dzisiaj (30 stopni) jest zdecydowanie za gorąco, z resztą mam małe dzieciaki i też ich nie męczę słońcem. Dzisiaj w ogrodzie działałam o 5 rano
Ogólnie słońca nie unikam, bo ma super wpływ na moje AZS. Kiedyś nawet miałam na AZS przepisane naświetlania UVB, więc to jest działanie potwierdzone naukowo
![]()
dzisiaj skończyłam 25 tygodniA który to tydzień ciąży ?ja jestem ciekawa jak moje krwinki się mają bo szalały ostatnio na wynikach.
To sporo waży.Ja dziś byłam na USG po 11dniach bo te plamienia to tylko 60g przybrało ale też inny lekarz badał.dzisiaj skończyłam 25 tygodni![]()