Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ja dziś robiłam krzywa i było mi bardzo niedobrze cały czas , udało się wytrzymać z wymiotami do powrotu do domu więc nie muszę na szczęście powtarzaćJa mam krzywa w sobotę i obawiam się, że znowu nie uda mi się zrobić tego badania...Któraś z was nadal ma mdlosci i czasem wymiotuje a dała radę zrobić test?
Mnie lekarz powiedział, że jesli nie dam rady zrobić tego testu, to zrobimy hemoglobinę glikowaną HbA1C. Obciążenie glukozą jest prawdziwym obciążeniem dla trzustki i nie powinno się go robić częściej niż raz na pół roku. Dlatego dziwi mnie, że kazali Ci powtarzać.Ja mam krzywa w sobotę i obawiam się, że znowu nie uda mi się zrobić tego badania...Któraś z was nadal ma mdlosci i czasem wymiotuje a dała radę zrobić test?
Mi chodziło o poprzednia ciąże, z synkiem. Wymiotowałam przez prawie cały czas, przestałam dopiero tydzień przed porodem. Krzywej nie dałam rady zrobić, też badałam hemoglobinę glikowana i to kilka razy, wyszła w normie, mimo to musiałam badać glukoze na czczo i po 1 przekroczeniu wpisano mi cukrzycę. W tej ciąży nie robiłam jeszcze krzywej, ale boję się co to będzie, bo nadal mam poranne mdlosci i czasem wymiotuje.Mnie lekarz powiedział, że jesli nie dam rady zrobić tego testu, to zrobimy hemoglobinę glikowaną HbA1C. Obciążenie glukozą jest prawdziwym obciążeniem dla trzustki i nie powinno się go robić częściej niż raz na pół roku. Dlatego dziwi mnie, że kazali Ci powtarzać.
Cukrzyca lubi wracać, jak była w pierwszej ciąży to jest niestety duża szansa, że będzie w drugiejMi chodziło o poprzednia ciąże, z synkiem. Wymiotowałam przez prawie cały czas, przestałam dopiero tydzień przed porodem. Krzywej nie dałam rady zrobić, też badałam hemoglobinę glikowana i to kilka razy, wyszła w normie, mimo to musiałam badać glukoze na czczo i po 1 przekroczeniu wpisano mi cukrzycę. W tej ciąży nie robiłam jeszcze krzywej, ale boję się co to będzie, bo nadal mam poranne mdlosci i czasem wymiotuje.![]()
A nie masz podanych prawidłowych zakresów w pliku z wynikami?Dziewczyny, powiedzcie mi proszę jakie są normy w przypadku tej krzywej cukrowej. Udało mi się ją zrobići teraz zastanawiam się czy wyniki są prawidłowe...
Na czczo wyszło mi 77, po 1h 154, po 2h 121. Nie wiem czy po 1 h powinno być poniżej 140 czy poniżej 180?
Jest ok, nie ma cukrzycy.Dziewczyny, powiedzcie mi proszę jakie są normy w przypadku tej krzywej cukrowej. Udało mi się ją zrobići teraz zastanawiam się czy wyniki są prawidłowe...
Na czczo wyszło mi 77, po 1h 154, po 2h 121. Nie wiem czy po 1 h powinno być poniżej 140 czy poniżej 180?
przy takich wynikach lekarz raczej zaleci sprawdzanie poziomu cukruJest ok, nie ma cukrzycy.
Na czczo do 92, po godzinie do 180, po dwóch do 153