reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2023

Mam wyniki 😍 wreszcie❤️ aż się wzruszyłam po tym dniu całym 🥹🥹🥹progesteron mi spadł z 20 na 17 i zastanawiam się czy brać duphaston jak mi lekarz powiedzial..nie plamie ani nic ale ostatnio w ciąży plamilam..on to tak na odchodne powiedział ze już zwariowałam sama dwie albo trzy ..pomyślałam sobie przecież to nie cukierki ..
mi przy wyniku 17,3 tez lekarz przepisał wiec brałam, a po 5 dniach i tak spadł do 13,7

reklama
Wy też macie taki apetyt ? Normalnie mogłabym jesc co 1h.. nie wiem czy to objaw ciazy czy sama sobie wmawiam ze jestem głodna 🤣🤣🤣
ja od razu jak się obudzę to pierwsze co czuje to wielki głód. Ogólnie ciagle mam wrażenie ze jestem głodna, ale jak już zaczynam jeść to „trzy gryzy” i czuje się pełna

Rozumiem, ja też czekam właśnie na usg. No u mnie bez home office to też praca na homeoffice i wiecznie ktoś chory i jedna toaleta damska na piętrze w której wieczne kolejki 😅🙈
ja pracuje w markecie i niestety często bez dźwigania, ciągnięcia palet, itp się nie obejdzie. Zobaczę co ginekolog powie mi w czwartek. Jeżeli będzie oki to może wrócę do pracy, ale spróbuje się oszczędzać

ja pracuje w markecie i niestety często bez dźwigania, ciągnięcia palet, itp się nie obejdzie. Zobaczę co ginekolog powie mi w czwartek. Jeżeli będzie oki to może wrócę do pracy, ale spróbuje się oszczędzać
Pracowała kiedyś w handlu, więc wiem z czym to się je, niestety ciężko tam się oszczędzać 😪

U mnie najgorsze, że ostatnio stresowo się robi i to mi się nie podoba, ale mam nadzieję, że minie, ogólnie bardzo lubię swoją pracę 🥰

Tak ja jem regularnie co 2 h. Jak mam zjeść na śniadanie dwie kanapki to zjadam jedna o np.8.30 a druga przed 11, zupa o 13, drugie o 15 kolacja o 18 i koniec stołówki 🤣 później dojdzie mi pozna kolacja 22.30 żeby w moczu uniknąć ciał ketonowych (to o cukrzycę tu chodzi) ale tak jest też dobrze ogólnie jak dla mnie.
No ja w ogole nie jadlam po 19 a teraz mnie aż ssie po 20 ze wytrzymac nie moge 🤦‍♀️

reklama
No ja w ogole nie jadlam po 19 a teraz mnie aż ssie po 20 ze wytrzymac nie moge 🤦‍♀️
Mi tak diabetolog kazał więcej za dnia jeść żeby właśnie na noc nie czuć tego głodu. Regularne posiłki, dobrze zbilansowane powinny nasycić w dzień żeby na wieczór tego głodu nie było. Ale może spróbuj po kolacji tej głównej wprowadzić przekąskę jeszcze później ? Tak 2h przed snem najlepiej wiadomo, ale mus to mus 🤣 no kobieta w ciąży nie może być głodna 😳

Do góry