Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
ja w poprzedniej ciąży też praktycznie w każdym badaniu miałam bakterie i to bardzo liczne i mój lekarz też twierdził że nie ma co się nimi przejmować bo w ciąży to normalne. Raz dla pewności kazał zrobić posiew i nic nie wyszło. Niczym nie leczyłam a z szyjka. Ie miałam żadnego problemu, do końca ciąży miałam taka długa że mogłabym w niej chodzić kolejne pół roku.Ja ci radzę wyleczyć to, zanim zaczniesz mieć przez to problemy. Mój lekarz twierdził, że nie leczymy bakterii w moczu „bo w ciąży to jest normalne” i nie kazał mi ani razu zrobić posiewu. Może, gdybym go zrobiła i wzięła leki, to nie musiałabym leżeć ze skracającą się szyjką w szpitalu. Teraz tego nie odpuszczę.
Na większości lekow tak jest napsiane, ponieważ nie prowadzi się badań na kobietach w ciąży. Jednak w takim przypadku uważam, że jest to wskazane i masz z tego większe korzyści niż ryzyko.
ja dostałam takie same@iwetbec Aktualnie jeszcze nie byłam na żadnej wizycie ale w pierwszej ciąży miałam na początku zlecone to co na screenie
ja skończyłam 3msc temu i wróciłam do pracy ale na Twoim miejscu jeżeli jesteś już po pierwszej wizycie to bym zeszła z urlopy wychowawczego i poszła na zwolnienie lekarskie.Dziewczyny a ja mam pytanieCzy któraś z was jest może obecnie na urlopie wychowawczym? Zastanawiam się kiedy z niego zrezygnować czy czekać do końca pierwszego trymestru ...czy jechać na dniach złożyć rezygnację 30dniowa i przejść na L4 ...
u mnie było kilka dni że też się źle czułam i mnie mdliło. A teraz nie ma żadnych objawów poza bólem piersi i mam nadzieję że ta ciąża też będzie dla mnie łaskawa tak jak poprzedniąNie wiem czy to przez ciążę czy o co chodzi ale drugi dzień z rzędu wieczorem tak mi niedobrzedo tego tak mi się kotłuje w żołądku i trochę częściej chodzę do toalety ale to może być kwestia tego że jak tylko zaczyna mi być niedobrze to zaczynam się stresować że będę wymiotować a u mnie przy nawet najmniejszym stresie od razu zaczynają się problemy jelitowe
Wczoraj myślałam, że to przez to że pewnie zjadłam zbyt dużo placków ziemniaczanych na obiad (a wiadomo że to tłuste i ciężkostrawne), rano było okej i dziś raczej jadłam lżej a od 19 znowu mnie wzięło na mdłości… masakra
![]()
Ja mam nadzieję że wytrzymam chociaż do lipca/sierpnia, ale to oczywiście będzie zależało od samopoczucia i tego czy wszystko będzie ok. Nie uznaję zwolnień z samego faktu bo ciąża, tym bardziej że ostatnio baaaardzo dużo słyszałam od znajomych o kontrolach z ZUS-u.ja skończyłam 3msc temu i wróciłam do pracy ale na Twoim miejscu jeżeli jesteś już po pierwszej wizycie to bym zeszła z urlopy wychowawczego i poszła na zwolnienie lekarskie.
A do kiedy planujecie pracować? Ja narazie dobrze się czuje wiec chce pracowac
o przerwanie wychowawczego bym napisał już bo to masz wyprzedzenie 21 dni. Który to u ciebie tydzień?Dziewczyny a ja mam pytanieCzy któraś z was jest może obecnie na urlopie wychowawczym? Zastanawiam się kiedy z niego zrezygnować czy czekać do końca pierwszego trymestru ...czy jechać na dniach złożyć rezygnację 30dniowa i przejść na L4 ...
o przerwanie wychowawczego bym napisał już bo to masz wyprzedzenie 21 dni. Który to u ciebie tydzień?
U mnie znajoma przerabiała to pół roku temu.
Sprawdz jak wygląda prawo do wynagrodzenia, bo u niej było coś takiego że wrócić musi na jeden dzień i wtedy l4, ale zamiast powrotu wybierała kilka dni urlopu zaległego i na nim wzięła l4.
No albo zaplanować tak wizytę, ze wychowawczy dajmy do 1.03 włącznie i 1.03 wizyta, tak by l4 było wystawione od 2.03. No chyba, ze w pracy normalnie możesz powiedzieć że chodzi o ciążę to już sami cię poki