Klemensa
Fanka BB :)
Pregna starta szybkie pytanie jaki kwas foliowy przyjmujecie?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Pregna starta szybkie pytanie jaki kwas foliowy przyjmujecie?
To spokojnie jest jeszcze czaswczoraj 2801
Ja też pregna start.Pregna start
Ogólnie jak coś z tarczycą nie halo to endo zalecają te suple z jodem, moja gin z kolei jest zwolenniczką samego kwasu foliowego ale ja się lepiej na pregnie czujęJa też pregna start.
Dokładnie, u mnie 7+1, od kilku dni czuje się tak beznadziejnie. U mnie ciężko ze spacerami , zanim wrócę z pracy , ogarniemy dom (mamy 3 psy + kot więc odkurzanie i mycie podłóg obowiązkowe codziennie ), ogarniemy sobie jakiś obiadek , to jest już ciemno , a ja marzę tylko o spaniuA jaki jest wiek Twojego maleństwa ?
Ja właśnie tu na forum pisałam tydzień temu, że czuje się extra, cwicze, gotuje, to tamto, ale właśnie od niedzieli mam zjazd. Niedźwiedzi sen, głowa, mdłości i to właśnie tak po przekroczeniu 7 tyg wystrzeliło.
Myślę kochana, że to u Ciebie pewnie też hormony plus wyzwanie nikotynowe. Bardzo trzymam kciuki i liczę że szybko przejdzie.
Czytałam gdzieś że ten 8 tydzień jest najtrudniejszy,.albo już sobie szukam naukowych dowodów.
Mi pomaga zdecydowanie herbata z imbirem, duża ilością imbiru no i spacery. Nawet jak nie dam rady staram się ruszyć na siłę i już po godzinie na mrozie nie mam takiej senności, bólu głowy, mdłości.
Polecam, może i Tobie pomoże.
no lekarz kazał przyjmować podwójna dawkę kwasu foliowego ale pytał jaki przyjmuje i zwątpiłam bo sa dwa rodziejeOgólnie jak coś z tarczycą nie halo to endo zalecają te suple z jodem, moja gin z kolei jest zwolenniczką samego kwasu foliowego ale ja się lepiej na pregnie czuję![]()
O rany mam tak samo. Dziś jak wróciłam z pracy nie mogłam przestać jeśćDokładnie, u mnie 7+1, od kilku dni czuje się tak beznadziejnie. U mnie ciężko ze spacerami , zanim wrócę z pracy , ogarniemy dom (mamy 3 psy + kot więc odkurzanie i mycie podłóg obowiązkowe codziennie ), ogarniemy sobie jakiś obiadek , to jest już ciemno , a ja marzę tylko o spaniu
A tą herbatkę z imbirem muszę wypróbować, mam wilczy apetyt, najpierw się najem bez opamiętania, a potem leżę i miaucze jak to mi niedobrze![]()
Aktywny folian wybierzno lekarz kazał przyjmować podwójna dawkę kwasu foliowego ale pytał jaki przyjmuje i zwątpiłam bo sa dwa rodzieje
no i extra. teraz wiem przynajmniejAktywny folian wybierz
Hahah. Najlepsze, że u mnie w pracy nikt jeszcze nie wie o ciąży, ale wydaje się że daje takie znaki , że już połowa się domyśliła. Ja normalnie w pracy jedną kanapkę w locie jadłam, plus z doskoku batonik po śniadaniu, teraz rozkładam się na pół blatu, kanapki , sałatka, owoce, kubek herbaty, ciasteczka na poprawę humoru , gonię każdego kto tylko wypowie moje imię w czasie sniadania, choć zawsze odkładałam kanapkę i leciałam pomoc, a ostatecznie i tak ciągle chodzę głodna. Mam ten komfort że pracuje w jednej firmie z mężem, biedny codziennie po 3 razy jeździ mi do sklepu coś dokupićO rany mam tak samo. Dziś jak wróciłam z pracy nie mogłam przestać jeśća potem mi niedobrze było z przejedzenia
![]()