reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Kiedy u Was były na wizycie serduszka? Jaki dokładnie tydzień + dzień? Zastanawiam się czy nie przesunąć o kilka dni wizyty, bo u mnie będzie 6+2. W ciąży z córką byłam 6+6 i wtedy było serduszko. Nie chciałabym żeby mnie zaprosiła za kilka dni na kolejną wizytę 🙃 Bo to jednak 280zł za wizyte 🤡 Jakie u Was są ceny aktualnie?
U mnie było w 6+0 ale ja chodzę na NFZ.

11 to jeszcze spoko wynik, ale może ginek coś da, ja miałam w ciazy jednej 8..
Ja ogólnie walczę z anemia, dlatego orzecha ciąża brałam leki 2 mies i teraz hemoglobina to 13,4...muszę to utrzymać, bo już z anemia szlam do cc i to był koszmar 😵‍💫
właśnie ja do tej pory nie miałam problemów ,nie mam pojęcia skąd teraz nagle się wzięła 😔

Sok z buraków jest przereklamowany, on jedynie pozwala lepiej się wchłaniać jeśli chodzi o zelazo, jaja, ryby, czerwone mięso...to raka podstawa.
jakieś konkretnie ryby ? Czytałam że wątróbki drobiowej jeść nie mogę ? A szkoda bo dawno nie jadłam i z chęcią bym zjadła 😔 czy w nie dużych ilościach nie zaszkodzi ?

co proponujesz ? ☺️ Bo myślałam o jakiś smoothe ze szpinakiem , jak ten sok z buraków ?
Link do: Najlepsze źródła żelaza w diecie dzieci! Przykładowy jadłospis – Szpinak robi bleee - to taka ściągawka, żeby mniej więcej wiedzieć co ile ma żelaza. Jak napisała koleżanka wyżej, hemowe jest lepiej przyswajalne.

Najlepiej komponować posiłki tak, aby w każdym znalazło się jakieś źródło żelaza. Zamiast soku z buraka, lepszy jest zakwas. Zielone koktajle są super. Wołowina, jaja. Na wątróbkę trzeba uważać, bo można przedawkować wit. A. Wiele dziewczyn popija też sok z pokrzywy, ale tu zdania są podzielone, czy należy to robić w pierwszym trymestrze, bo nie ma badań na temat bezpieczeństwa ziół.

co masz na myśli ? Czyli jednak mięsko musi wpadać jak nic 🫣😅
I jajeczka, moja córka zjada duuuuzo jajek mogę śmiało napisać, że ok 10-12 w tyg, żelazo ma idealnie w górnej normie czyli 105, ja za to z moją anemia z którą się borykam od lat, całe 15 🫣
Tylko ja mam zaburzine wchłanianie.
Pamiętaj też, że w ciąży trochę inaczej się do spadku hemoglobiny podchodzi, ale oczywiście trzeba dbać o to aby jej dobry poziom utrzymywać 😊

reklama
Link do: Najlepsze źródła żelaza w diecie dzieci! Przykładowy jadłospis – Szpinak robi bleee - to taka ściągawka, żeby mniej więcej wiedzieć co ile ma żelaza. Jak napisała koleżanka wyżej, hemowe jest lepiej przyswajalne.

Najlepiej komponować posiłki tak, aby w każdym znalazło się jakieś źródło żelaza. Zamiast soku z buraka, lepszy jest zakwas. Zielone koktajle są super. Wołowina, jaja. Na wątróbkę trzeba uważać, bo można przedawkować wit. A. Wiele dziewczyn popija też sok z pokrzywy, ale tu zdania są podzielone, czy należy to robić w pierwszym trymestrze, bo nie ma badań na temat bezpieczeństwa ziół.
dziękuję ci bardzo ☺️ no właśnie z tą wątróbka czytałam ale jak zjem trochę to chyba aż tak źle nie będzie , potem pewnie nie będę jadła kilka dobrych miesięcy 😅

Do góry