reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

@Kofik94 po godzinie cukier nie powinien przekraczać 140. Także skierowanie do diabetologa dostaniesz.

Ehh no lipa straszna z tym cukrem.. Mam nadzieję, że mi się to uda dietą zbić czy coś. Idzie wiosna wiec bedzie wiecej warzywek i takich sezonowych produktów więc moze mi nie wrzucą od razu leków na to? :(

reklama
Dziewczyny, miałam stresową sytuację rano i pół dnia trzymał mnie ból brzucha. Teraz zaczęłam czuć dziwne rozpieranie i nie wiem, skurcze? w podbrzuszu, ale nie boli, zaczynam trochę świrować i nie wiem czy się bać czy nie
Najlepiej się połóż i poodychaj głęboko. Niestety stres dobrze nie wpływa :(...

Ostatnia edycja:
Skusiłam się na zakup spodni ciążących na vinted bo akurat wpadły mi w oko ale są jeszcze sporo za duże .Generalnie dopinam się w swoich ubraniach ale jest coraz mniej komfortowo a nie chce żeby mi spodnie uciskały na brzuch .

Ja sobie kupiłam w pierwszej ciąży (którą poroniłam) ogrodniczki takie większe (tez na Vinted). Mam nadzieje, że w tej ciązy dane mi będzie je założyc 🙂

Ehh no lipa straszna z tym cukrem.. Mam nadzieję, że mi się to uda dietą zbić czy coś. Idzie wiosna wiec bedzie wiecej warzywek i takich sezonowych produktów więc moze mi nie wrzucą od razu leków na to? :(
Insulina wchodzi jeśli 6 wyników pod rząd jest przekroczonych.
Nie martw się będzie dobrze.

Dziewczyny, miałam stresową sytuację rano i pół dnia trzymał mnie ból brzucha. Teraz zaczęłam czuć dziwne rozpieranie i nie wiem, skurcze? w podbrzuszu, ale nie boli, zaczynam trochę świrować i nie wiem czy się bać czy nie
Jednorazowa stresowa sytuacja nie jest zagrożeniem dla ciąży. Jeśli nie boli i nic nie krwawi, to myślę, że wszystko w porządku 🙂.

Normy, czyli prawidłowe wartości glikemii po wykonaniu doustnego obciążenia glukozą 75 g u kobiety w ciąży, są następujące: na czczo: poniżej 92 mg/dl ( <5,1 mmol/l), w 60 minucie: poniżej 180 mg/dl ( <10,0 mmol/l), w 120 minucie: poniżej 153 mg/dl ( ≤8,5 mmol/l).
To jest badane glukometrem czy pobiera się krew żylna?

reklama
Do góry