reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

Hej 🫡 Ja się nieśmiało przedstawię, choć etap wczesny i nadal niedowierzam😄
beta w środę 42, beta dziś 130.. teoretycznie powinnam mieć okres 3.02, ale już od kilku dobrych dni blade kreski na teście, czułam, że to ciąża 😅
Mam już synka z sierpnia 2023, byłam wtedy uzależniona od forum 😀
Jestę dość staaara 😅, w sumie bardzo chciałam mieć drugie dziecko, ale ten złoty strzał mnie zaskoczył 😁
W ramach ciekawostki powiem, że ja zachodzę w ciążę 7-8 dzień cyklu (w co lekarze mi nie wierzą, ale tym razem to była jedyna możliwość;p)

Z usg jeszcze poczekam z 10 dni minimum..
Termin wypada jakoś 13-15 października.

Obyśmy tu wszystkie zostały do końca!🥰
Witamy witamy 🙂🙂🙂
To widzisz, Ty zaszłaś w ciążę w 7-8 dc, a za to ja w cyklu bezowulacyjnym 🤣

Pisz od razu co byś zjadła, bo może my wszystkie też mamy na to ochotę, a jeszcze o tym nie wiemy 😜🙈.

reklama
Mam wyniki. Ale ten próg mnie wykończy 😓 już ostatnio było 22 i znowu jest 12 😓😓 wiem, że to jest skokowo, ale przy takich ilościach proga jakie przyjmuję martwią mnie te ciągłe spadki 🙄
Ile bierzesz proga? Mój lekarz nie bada, bo przy takich dawkach nie ma sensu usłyszałam. Zbadałam w sobotę zeszła i miałam 16.7, biorę 2x prolutex 3x cyclogest 6x estrofem

Ile bierzesz proga? Mój lekarz nie bada, bo przy takich dawkach nie ma sensu usłyszałam. Zbadałam w sobotę zeszła i miałam 16.7, biorę 2x prolutex 3x cyclogest 6x estrofem

Mi lekarz kazał tylko z pierwszą betą sprawdzić, ale że miałam niski to powtarzałam już sama, lekarka nie kazała, zwiększyła tylko leki i tyle.
Aktualnie biorę 3x duphaston, 3x cyclogest i 2x prolutex, a do tego 3x estrofem.

Samozwańczo 🙈 martwiły mnie te spadki i ogólnie niski poziom więc chciałam sprawdzić czy zwiększenie leków coś dało 😏
W poprzedniej ciąży miałam progesteron 12 (ale badałam tylko raz) i brałam luteinę i wszystko było dobrze, wierzę że u ciebie też będzie ❤️ teraz mam wynik 22, to już chyba całkiem ok, nie?
Ja bym sobie zjadła Pawełka adwokatowego, ale kalafior też całkiem spoko :)

Hej 🫡 Ja się nieśmiało przedstawię, choć etap wczesny i nadal niedowierzam😄
beta w środę 42, beta dziś 130.. teoretycznie powinnam mieć okres 3.02, ale już od kilku dobrych dni blade kreski na teście, czułam, że to ciąża 😅
Mam już synka z sierpnia 2023, byłam wtedy uzależniona od forum 😀
Jestę dość staaara 😅, w sumie bardzo chciałam mieć drugie dziecko, ale ten złoty strzał mnie zaskoczył 😁
W ramach ciekawostki powiem, że ja zachodzę w ciążę 7-8 dzień cyklu (w co lekarze mi nie wierzą, ale tym razem to była jedyna możliwość;p)

Z usg jeszcze poczekam z 10 dni minimum..
Termin wypada jakoś 13-15 października.

Obyśmy tu wszystkie zostały do końca!🥰
Ja mam owulacje przesunięte o tydzień do tyłu, ale dzięki tej wiedzy nie martwiłam się, że ciąża mi się "za wolno" rozwija 😁 jak się okaże że jesteśmy w jednym wieku to będzie niezręcznie 🤣

Witamy witamy 🙂🙂🙂
To widzisz, Ty zaszłaś w ciążę w 7-8 dc, a za to ja w cyklu bezowulacyjnym 🤣

Pisz od razu co byś zjadła, bo może my wszystkie też mamy na to ochotę, a jeszcze o tym nie wiemy 😜🙈.
Ho,ho! Z jedzeniem to u mnie poważny temat!
Aż wstyd się przyznać ile przytyłam w poprzedniej ciąży, bo już z wagi nienajjlżejszej praktycznie 30 kg! o_Oo_O:o ..także lepiej ignorujcie moje "co bym zjadła", dobrze Wam radzę! 😅😅

A tak na poważnie, jeśli Kropek się utrzyma, to podejdę na poważnie tym razem do moich zachcianek,
już w tym momencie mam z 10kg na plusie...no i jedynie dlatego jestem "zła", że mnie ta ciąża zaskoczyła😳.
Choć wiadomo, że dzidziuś ważniejszy niż moja ociężałość i jakoś to uniosę :D 🩵
Od kilku dni robię 10 tys. kroków dziennie, żeby jakoś się ogarnąć i wzmocnić, zanim znów zacznę
czuć się jak słonik 😝

Dziś zjadłam ziemniaki i brokuły na parze z sosem czosnkowym 😄 dobrze weszło.
ALE ZJADŁABYM to jakieś fryty z batata albo opiekany kalafior, bo od wczoraj chodzi za mną airfryer,
problem w tym, że go nie posiadam 😅

Ostatnia edycja:
Ja mam owulacje przesunięte o tydzień do tyłu, ale dzięki tej wiedzy nie martwiłam się, że ciąża mi się "za wolno" rozwija 😁 jak się okaże że jesteśmy w jednym wieku to będzie niezręcznie 🤣
jestem z zacnego rocznika 87🧐, tyle. że w sumie chciałabym mieć ze 3 dzieci, ale nie wiem czy zdążę 😁
Na pierwsze czekaliśmy 3 lata, były 2 wczesne poronienia...teraz już mam inne podejście i mniejsze parcie: co ma być to będzie, no i jestem wdzięczna, że już choć raz zostałam mamą 😍

reklama
Ja też jestem z tego rocznika, że bliżej mi do 40tki niż dalej 😏 I kompletnie mi to nie przeszkadza.
U mnie na pokładzie 1 córka. Zaszłam z nią w ciążę dzięki ivf. Już jest nastolatką 🙂. Potem dluuugo, dluuuugo nic i rok temu w kwietniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży (naturalnie zaszłam), ale niestety na wczesnym etapie serduszko przestało bić. I zaczęliśmy starania (sprawdzenie drożności jajowodów, monitoring cyklu, zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka). Jednak coś ciągle mi nie grało, nie wierzyłam, że znowu się uda, bo po drodze endometrioza, to poronienie, a przede wszystkim mój wiek, więc poszliśmy do Kliniki Niepłodności i od razu zostaliśmy zakwalifikowani z mężem do rządowego programu in vitro 🙂 A żeby rozpocząć procedurę, to trzeba dostać miesiączkę… której ja już nie dostałam 🙈 Także mam naturalny „cud” przed in vitro, z cyklu, który miał był bezowulacyjny 🤡

Do góry