reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

My za 2 tyg przeprowadzamy się 250km co mnie trochę martwi, znalezienie nowego lekarza i takie tam… przy przeprowadzce też nie pomogę 🫥
No, ale odpada pytanie, co z pracą… chyba że ciąża skończy się szybciej niż zaczęła, wolę o tym jednak nie myśleć, z wielu powodów oczywiście.
nas czeka wykończenie domu i martwi mnie, że będę bezużyteczna… ale oczywiście też mam myśli, że może być zupelnie inaczej niż sobie zaplanowaliśmy i ciążą się skończy niedługo…

reklama
Dziewczyny, czy w poprzednich ciążach chorowałyście z gorączką? macie jakieś doświadczenia? im dalej w las, mam coraz więcej złych myśli i martwię się, że będzie to miało wpływ na rozwój 🍤@Grazyna97 Tobie już przeszło? @Catia.a jak sytuacja u Was?

Jeżeli chodzi o L4 to jeszcze myślę, w poprzedniej ciąży pracowałam do 30 tc, w tej z jednej strony chciałabym jak najdłużej, a z drugiej w lipcu mamy przerwę w żłobku, więc jakbym była już wtedy na zwolnieniu to przynajmniej z opieką byśmy nie musieli kombinować

Dziewczyny, czy w poprzednich ciążach chorowałyście z gorączką? macie jakieś doświadczenia? im dalej w las, mam coraz więcej złych myśli i martwię się, że będzie to miało wpływ na rozwój 🍤@Grazyna97 Tobie już przeszło? @Catia.a jak sytuacja u Was?
Ja w poprzedniej ciąży byłam chora i miałam gorączkę gdzieś w 7-8tc i wszystko było dobrze

nas czeka wykończenie domu i martwi mnie, że będę bezużyteczna… ale oczywiście też mam myśli, że może być zupelnie inaczej niż sobie zaplanowaliśmy i ciążą się skończy niedługo…
Jestem w podobnej sytuacji. Budujemy dom, w zasadzie to już końcówka. Mieliśmy się w te wakacje przeprowadzać. 🤞

@Klemensa @Agunia1401 o jakim ubezpieczeniu mówicie?
Dostałam skierowanie na badania z medicover i z ciekawości sprawdziłam ile za te same zapłaciłabym prywatnie. Zatem 450 zł 😎
Pakiet zdrowotny z PZU lub Compensy, prywatna opieka.

Ja od poniedziałku l4, lekarka kazała mi nie ryzykować po plamieniu. Mam więcej leżeć i odpoczywać. Ja planowałam po świętach wielkanocnych...

Ja też kocham słodycze i to mój największy problem ale jakoś tak sobie powiedziałam nie i koniec i nie jem nic, ani zdrowych słodyczy ani nic takiego "podobnego" bo się boje, że zjem kawałek i popłynę ale o dziwo jakoś tak się zablokowałam na nie że ostatnio przeszłam w markecie alejką z czekoladami i nic, zero, poszłam dalej.
W pierwszej ciąży tak mnie odrzuciło, że jak robiłam na święta ciasto to od zapachu rozpuszczanej czekolady mało nie 🤮 czekam aż teraz też to się stanie bo wtedy nawet jak chcesz to nie jesteś w stanie zjeść więc problem się sam rozwiązuje
Trzymam kciuki za Ciebie, wiem, że dasz radę bo robisz to w najlepszym celu ❤️
Ja sobie postanowiłam nie jest słodyczy kupnych a jak upiekę ciasto to zjem. Też można czasem zjeść nie zaszkodzi a jak ma poprawić humor. To kawałek sernika Czy wz nie zabije.
Jesteśmy na wyjeździe to specjalnie mój kupił słodycze takich co nie lubię, córka z mężem się zajadają a ja tylko patrzę.

Nie myśl tak, narazie się ciesz że jest ok ;)
Wykonczenie domu wykańcza ludzi ;) będziesz mogła zawsze podjechać do sklepu, coś uzgodnić, przypilnować wykonawców. Możesz być bardziej przydatna niż Ci się to wydaje ;)
Najgorzej jak pracujesz, jeszcze dziecko, a mąż wymagał jeszcze co chwilę żebym jeździła za czymś... oj co chwilę były kłótnie...

reklama
Ja w poprzednim tygodniu byłam przeziębiona od środy do niedzieli, raczej to nie była grypa bo miałam około 37 stopni, ból gardła i katar. Dziś za to obudziłam się z opryszczką przy ustach i rozmawiałam z moją lekarka - kazała użyć plastry z acyklowirem. Szczerze to się przejmuje trochę tym przeziębieniem.

Do góry