reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

reklama
Część dziewczyny chciałabym się przywitać i do was dołączyć .Wiem ,że już troszkę późno bo właśnie zaczęłam 11 tydzień ale może jeszcze mnie przygarnięcie .Udzielałam się trochę na wrześniowych mamach ale też dołączyłam za późno i już wszyscy przeszli na wątek prywatny więc grupa praktycznie umarła .Termin mam na 28.09 więc na przełomie miesięcy .Napisze coś więcej o sobie ...mam 39 lat to moja 3 ciąża ale dzieci niestety nadal nie mamy .Dwie pierwsze ciąże były naturalne ale obarczone wadami genetycznymi i zostały zakończone na etapie 16 i 7 tc 😭.Obecna ciąża jest z procedury on vitro gdyż zależało nam na przebadaniu zarodków żeby uniknąć kolejnej podobnej sytuacji .Wiem ,że to badanie nie daje gwarancji natomiast pozwoliło nam na podjęcie dalszej walki z jakimkolwiek poczuciem ,że mamy na coś wpływ .Transfer miałam 7 stycznia ,7 lutego zobaczyliśmy na USG ♥️teraz powoli zaczyna się oczekiwanie na badania prenatalne które będą dla nas największym stresem.Niestet po wcześniejszych przejściach ciężko jest się nie martwić i mieć podejście ,że wszystko będzie dobrze .
Postaram się trochę nadrobić poprzednie wpisy i zostać z wami mam nadzieję,do szczęśliwego rozwiązania.
Cześć na pokładzie;) którego masz prenatalne? Postaram sir jeszcze dopisać Cię do prywatnego wątku, jeszcze admin nie odpisała.

Ty dla wojska gotujesz? Ja obiad zrobiłam i musiłam usiąść 😂
właśnie najlepsze jest to że wcale tak dużo krokietów nie wyszło haha wyszło mi 7 szt takich dużych i dobrze nabitych , reszta naleśników zostaje żeby zjeść z dżemem albo serkiem . Barszczyk obowiązkowo do krokiecika musi być , a że ciąża to postanowiłam zrobić taki bez żadnych konserwantów , bez tego koncentratu w proszku czy butelce ☺️ później mam w planach zjeść te buraki z zupy ale narazie do mnie nie przemawiają 😅

Cześć dziewczyny 😍
My właśnie po wizycie.
f-41, 4mm,
ys, 5,5mm,
crl, 20,5 mm
ASP 176

Doktor mówi że jest wszystko dobrze a ja czuję się dobrze i mu wierzę 😍

Ps..
Która mówiła o krokietach? Narobiłaś takiego smaka dziewczyno 😍😍🥲
chyba muszę dorobić i was zaprosić wszystkie 🥰 mezowi tak smakowały że zjadł 3 ,a uwierzcie mi były pokaźne i dobrze napakowane 😅

a ja dostałam wyniki badań z dzisiaj:

- P.ciała przeciw - HCV: niereaktywny
- P.ciała przeciw różyczce IgG: 98,7 IU/ml, norma: niereaktywny: <10 ; reaktywny: >= 10 (i tu mi się świeci na czerwono, ale przeczytałam, że to chyba dobrze? Miałam szczepionkę na różyczkę jak byłam dzieckiem).
- P.ciała przeciw różyczce IgM: niereaktywny
- Toksoplazmoza IgG: <0,18 IU/ml, norma: Niereaktywny: < 1
- Toksoplazma IgM: niereaktywny
- HBs-antygen: niereaktywny

No i krzywa:
Gluko na czczo: 79
Po 1 h: 187
Po 2 h: 125 

I tutaj chyba tylko ten drugi wynik przekroczony :/

Ostatnia edycja:
a ja dostałam wyniki badań z dzisiaj:

- P.ciała przeciw - HCV: niereaktywny
- P.ciała przeciw różyczce IgG: 98,7 IU/ml, norma: niereaktywny: <10 ; reaktywny: >= 10 (i tu mi się świeci na czerwono, ale przeczytałam, że to chyba dobrze? Miałam szczepionkę na różyczkę jak byłam dzieckiem).
- P.ciała przeciw różyczce IgM: niereaktywny
- Toksoplazmoza IgG: <0,18 IU/ml, norma: Niereaktywny: < 1
- Toksoplazma IgM: niereaktywny
- HBs-antygen: niereaktywny

No i krzywa:
Gluko na czczo: 79
Po 1 h: 187
Po 2 h: 125 

I tutaj chyba tylko ten drugi wynik przekroczony :/

Tak, po godzinie max 180

reklama
Think Winnie The Pooh GIF