reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2025 ♥️

a ja dostałam wyniki badań z dzisiaj:

- P.ciała przeciw - HCV: niereaktywny
- P.ciała przeciw różyczce IgG: 98,7 IU/ml, norma: niereaktywny: <10 ; reaktywny: >= 10 (i tu mi się świeci na czerwono, ale przeczytałam, że to chyba dobrze? Miałam szczepionkę na różyczkę jak byłam dzieckiem).
- P.ciała przeciw różyczce IgM: niereaktywny
- Toksoplazmoza IgG: <0,18 IU/ml, norma: Niereaktywny: < 1
- Toksoplazma IgM: niereaktywny
- HBs-antygen: niereaktywny

No i krzywa:
Gluko na czczo: 79
Po 1 h: 187
Po 2 h: 125 

I tutaj chyba tylko ten drugi wynik przekroczony :/
To że się świeci na czerwono to akurat w tym wypadku nic nie znaczy, jak IgG to jest dobrze 😊 u mnie też się świeciło

reklama
Dziewczyny będzie mnie tu trochę mniej, bo przyszła Pani która ma mnie zastąpić w pracy i muszę jej tą pracę przekazać i wszytko wytłumaczyć 😄 nie mam czasu by tu wejść, bo głównie robiłam to w chwilach wolnych od pracy. Po pracy też mam dużo ogarniania w domu i nie zawsze będę wstanie w najbliższym czasie być tu aż tak aktywna.

Poinformuję tylko, że miałam wizytę w piątek i dzidziol pięknie rośnie, ma 2,15 cm, wszytko na ten moment jest w porządku. Dostałam skierowanie tylko na mocz, posiew, morfologię, WR, HCV i HIV. Miałam resztę badań zrobionych chwilę przed ciążą i lekarz stwierdził, że mam przeciwciała, więc na razie nie widzi potrzeby by je robić ponownie.

@Kofik94 po godzinie cukier nie powinien przekraczać 140. Także skierowanie do diabetologa dostaniesz.

Normy, czyli prawidłowe wartości glikemii po wykonaniu doustnego obciążenia glukozą 75 g u kobiety w ciąży, są następujące: na czczo: poniżej 92 mg/dl ( <5,1 mmol/l), w 60 minucie: poniżej 180 mg/dl ( <10,0 mmol/l), w 120 minucie: poniżej 153 mg/dl ( ≤8,5 mmol/l).

Dziewczyny, miałam stresową sytuację rano i pół dnia trzymał mnie ból brzucha. Teraz zaczęłam czuć dziwne rozpieranie i nie wiem, skurcze? w podbrzuszu, ale nie boli, zaczynam trochę świrować i nie wiem czy się bać czy nie

Jak tam Wasze brzuszki ?
Nosicie te same ubrania ?
Ja w weekend nie mogłam dopiąć jeansów
Skusiłam się na zakup spodni ciążących na vinted bo akurat wpadły mi w oko ale są jeszcze sporo za duże .Generalnie dopinam się w swoich ubraniach ale jest coraz mniej komfortowo a nie chce żeby mi spodnie uciskały na brzuch .

reklama
Normy, czyli prawidłowe wartości glikemii po wykonaniu doustnego obciążenia glukozą 75 g u kobiety w ciąży, są następujące: na czczo: poniżej 92 mg/dl ( <5,1 mmol/l), w 60 minucie: poniżej 180 mg/dl ( <10,0 mmol/l), w 120 minucie: poniżej 153 mg/dl ( ≤8,5 mmol/l).
Ożeszek pomyliłam już z dietą i tym, że po godzinie cukier nie może przekraczać 140. Dzięki

Do góry