reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Perfekcyjna kura domowa ;)

Olga RaQ

Fanka BB :)
Dołączył(a)
29 Czerwiec 2011
Postów
2 619
Miasto
Bielsko-Biała
czyli w temperaturze normalnej, pokojowej? muszę spróbować, na blacie w kuchni po prostu. może od razu zrobię go? do dzieła :) folią aluminiową czy taką foliową? szczelnie to masz zamknięte?

a, nie robię bo muszę najpierw jakieś fajne naczynie na to znaleźć i pisze że wyparzyć to już mi się dziś nie chce.jutro zrobię. no i zrobię z mąki pszennej bo nie mam żytniej, może coś wyjdzie z tego :p
 
Ostatnia edycja:
reklama

gosha_88

Fanka BB :)
Dołączył(a)
9 Luty 2012
Postów
1 551
Dobra, to pytanie mam: jaka make moge dodac zamiast zwyklej pszennej do leniwych? Bo wlasnie sie zabieram za robienie i tak sobie pomyslalam ze tak je lubie i ja i Majka ze jakby jeszcze troche zdrowsze byly to byloby danie idealne :blink: to nastepnym razem kupie jakas inna i zrobie wiecej do mrozenia. Tylko tak zeby sie nie rozpadaly
 

asia.85

Fanka BB :)
Dołączył(a)
30 Lipiec 2011
Postów
4 072
gosia, wszystkie ale drobno mielone, np. z razowej typ 2000 nie wyjdzie wiem bo próbowałam. Ja kupuje w ecco sklepie pszenną pełnoziarnistą drobno przemieloną, nazywa się "na naleśniki". Zdrowie zdrowiem ale najbardziej to lubię z pszenną 450 czyli żadną zdrową:-D

A ja poczułam się lepiej i ciasto już jest w piekarniku, M mnie opieprzy jak wróci, że nie leżałam.
 

bejbi

Fanka BB :)
Dołączył(a)
11 Kwiecień 2006
Postów
1 211
Miasto
Piotrków Trybunalski
chyba to już nie będzie krupnik wtedy

zrobiłam wczoraj pierogi ze szpinakiem i serem białym, ale zostało ciasta, więc M poleciał po mięso mielone i zrobiłam jeszcze z cebulką i mięskiem; czoraj to zjedliśmy bez okrasy, takie ciepłe prosto z gara, ale dziś jak juz będę odsmażać, albo gotować 2 raz to przydałoby się czymś polać, czy "ciucie" czy masełko z bułką tartą będzie lepsza, a może znacie inne okrasy?
 
Ostatnia edycja:
reklama

MieMie

Fanka BB :)
Dołączył(a)
25 Luty 2012
Postów
1 122
A ja się pochwalę swoim wczorajszym wypiekiem - ciasteczkami marchewkowymi z powidłami i czekoladą :) Ciasteczek już nie ma :)

PRZED:
2013-03-05 11.29.12.jpg
PO:
2013-03-05 12.27.00.jpg
 
Do góry