Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Leżałaś cały czas? Czy pare aktywności robiłaś? Nie jestem w stanie leżeć cały czas, jednak nie sprzątam i nie robię zakupówJa mam założony pessar od 27tc, obecnie jestem w 31tc, szyjka kontrolowana i z miękkiej się zrobiła twarda i wydłużona ... tak wiec doktor planuje zdjęcie go w 36tc i wtedy może być tak ze albo będzie szybki poród albo niekoniecznie...choc podobno poród po zdjeciu pessara jest lżejszy, przekonamy sięoszczędzaj się, dużo odpoczywaj i będzie ok
![]()
lekarz mi kazał dużo odpoczywać, ale nie leżałam plackiem ciagle.Leżałaś cały czas? Czy pare aktywności robiłaś? Nie jestem w stanie leżeć cały czas, jednak nie sprzątam i nie robię zakupów![]()
Mnie właśnie lekarz nic nie mówił o ciągłym leżeniu. Próbuje więcej odpoczywać ale tez zrobię obiad czy przejdę się po domu zrobić herbatęlekarz mi kazał dużo odpoczywać, ale nie leżałam plackiem ciagle.
ale to tez nie jest dobre bo ja sobie poleżałam te kilka tygodni i teraz w 31tc mnie boli kręgosłup, mi położna powtarza, ze aktywność w ciąży i świeże powietrze jest bardzo wazne. Czyli trzeba wyważyć.Mnie właśnie lekarz nic nie mówił o ciągłym leżeniu. Próbuje więcej odpoczywać ale tez zrobię obiad czy przejdę się po domu zrobić herbatęwiele dziewczyn nic poza leżeniem nie robi
No dokładnie. Mnie tez od leżenia, czy leżenia na pół siedząco czasem tak bolą plecy i ogólnie czuje się bardziej zmęczona niż kiedy w miarę normalnie funkcjonujeale to tez nie jest dobre bo ja sobie poleżałam te kilka tygodni i teraz w 31tc mnie boli kręgosłup, mi położna powtarza, ze aktywność w ciąży i świeże powietrze jest bardzo wazne. Czyli trzeba wyważyć.
Haha No wlansie ciekawe czy ci się będzie chciałoMi lekarz zalecił żebym do 34tc się oszczędzała, a potem mam chodzić i robić wszystko. Nie wiem czy wtedy będzie mi się chciało jak się tak rozleniwie![]()
Założony w 12 tc. Pracowałam do prawie 7 mies. Zdjęty w 37 a poród w 39 tcHej
Czy któraś z was miała pessar i dało radę utrzymać do bezpiecznego terminu? Mam założony od 21tc