reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
następna wizyta jutro... tzn ktg + szybkie badanie, czy poszło coś do przodu, czy nadal będę się męczyć... już jestem cholernie zmęczona.... pewnie Wy też...
Z jednej strony jestem zmęczona tą ciążą, ale z drugiej perspektywa tego że nie będziemy już we 2, tylko we 3 mnie przeraża:baffled: Jestem rozstrojona. Niby już bym chciała żeby było po wszystkim i przytulić dziecko, a z drugiej strony chcę jeszcze pobyć w ciąży. Zresztą tak jakoś ładnie w niej wyglądam:-):zawstydzona/y:. Ale nieskromna jestem hehe:-D

reklama
38 stopni to chyba nie jest jakaś wysoka temperatura kąpieli:tak: Zawsze wrzucam do wody taki termometr, który kupiłam dla małej do kąpieli właśnie. I tam jest taka podziałka, kiedy temperatura jest dobra. Więc między 37 a 40. Ale te 38 to jest taka powyżej temp ciała i już się czuje ciepełko:tak: Ważne, żeby tej wody było dużo. A mi niestety wystają kolana i brzuch:baffled: Do kąpieli polecam wlać troszkę oliwki dla dzieci lub oliwy z oliwek:tak:. Tylko, że w takiej wodzie trudno się umyć ale ja zawsze biorę prysznic i dopiero potem nalewam świeżej wody do wanny i się MOCZĘ:-D

Smsiki od ggosia:

04 luty 2010r. godzina 10:45 -> "Jestem od wczoraj w szpitalu, planują cc na początek przyszłego tygodnia. Dziecko ma ok. 2900g. Pozdrawiam Was i Wasze brzuszki."

04 luty 2010r. godzina 11:32 -> "Leżę z 3 dziewczynami po sn - dzieci są cudne, dwie lekko przeszły porody, a jedna jest pozszywana w środku i na zewnątrz. Pozdrawiam"

Smsik od kinia220v (04 luty 2010r. godzina 15:12):

"Hejka Śnieżynki. Jestem w szpitalu od 3:00 rano zaczęły mi się skurcze, w południe odeszły mi wody, ale mam rozwarcie 1cm dopiero, a boli jak cholera"

Ja prysznic biorę na koniec kąpieli żeby sobie przy okazji włoski spłukać :) Ja zawsze robiłam sobie taką dłuższą kompiel średnio raz w tygodniu, a że po porodzie czeka abstynencja przez conajmniej 6 tygodni (tak słyszałam) to teraz sobie robie co dwa dni taki relaksik :)

Ostatnia edycja:
Ja też uwielbiam kąpiel w wannie,choć wiem,że w ciąży raczej nie zaleca się wanny tylko prysznic. Ja lubię cieplutką wodę,ale zauważyłam,że po takim leżeniu w wannie mam skurcze i wczoraj przesadzilam z kąpielą-może woda za ciepła i takie bolesne skurcze mnie w nocy męczyły.

reklama
Smsik od kinia220v (04 luty 2010r. godzina 20:26):

"Już jestem po, 17:20 Dominik 2930g, było ciężko poród trwał około 5 godzin, ale wzięłam znieczulenie. Pozdrawiam Śnieżynki"

Do góry