reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
:-) Hej! mój brzuszek zaczyna być widoczny,nie mówiąc o biuście:szok::tak: ogólnie -wskazówka na wadze stoi w miejscu,ale to pewnie przez sporadyczne wymioty-które juz minęły na szczęście,no i tydzień temu trzydniowy wirus(wymioty i biegunka),zrobił swoje. Ogólnie-brzuszek jest:-D,ale to jest indywidualna sprawa z tymi brzuszkami i różnie to bywa.
Pozdrawiam brzuszki:-)

reklama
Ja miałam mdłości,czasem wymioty-dziwne,bo najczęściej wieczorem,od tygodnia mnie już tak nie męczy:-),zapachy żadne mi nie przeszkadzają,ale pamiętam,że w poprzedniej ciąży odrzuciło mnie na zapach mojej ulubionej perfumy,tak,że nie mogłam nawet patrzeć na flakonik z tą perfumką ani nawet pmyśleć o niej:tak:

Makiwi napisała:
Bardzo mi brakuje ruchu, więc jak mi tylko lekarz nie zabroni to idę na basen.
O tym samym myślę,mam zamiar pływać nawet do końca ciąży-jeśli to będzie możliwe,ostatnio kąpałam się w jeziorku od wiosny i wszystko jest ok.a samopoczucie po wodzie jest wspaniałe i czuję się tak lekko.Teraz woda już trochę zimna w jeziorku-noce chłodne,więc trzeba zacząć odwiedzać basen.Woda pomaga na bóle pleców,rozlużniają sie mięśnie kregosupa,poprawia krążenie i wogóle jest sprzymierzeńcem w ciąży.Tylko trzeba uważać na infekcje-na basenie tym bardziej no i zapytać lekarza czy nie ma przeciwwskazań.
Pozdrawiam:-D

bekema, masz podobnie do mnie. tak samo przytylam i nawet tyle ubran co tobie mi zostalo ;) podobno w 5 miesiacu juz konkretnie widac wiec sie nie boj ;)

jsa na basen od dawna chodze, nie chodzilam tylko wtedy kiedy mialam zagrozenie ciazy. Poza tym ciagle cwicze jogę, nawet jade niedlugo na kolejne warsztaty. Niektorzy lekarze zabraniaja cwiczen jogi w czasie ciazy,ale to tylko dlatego ze tak naprawde nie wiedza jak to wyglada i ze dla ciezarnych jest zupelnie zmodyfikowany zestaw cwiczen. Pytalam kilku lekarzy, zdania sa podzielone, a instruktorzy ( powiem tez ze ja jestem isntruktorem, wiec wiem jaka jest odpowiedzialnosc i ryzyko - a wlasciwie jego brak jak cwiczy sie z glowa) maja coraz to nowsze kobietki w ciazy u siebie na zajeciach. JOGA BARDZO POMAGA PRZY PORODZIE, kiedy kobieta cwiczy joge w ciazy, uczy sie bardzo podobnego oddechu i pracy miesni brzucha jak przy porodzie, rozluznia miednice, odciaza kregoslup itd itd..... mnostwo dobrodziejstwa plynie z jogi! Moj mezczyzna mowi ze jestem tak rozciagnieta i przygotowana ze nawet porodu nie poczuje :p:p ;) hihi mężczyzni i ich widza na temat porodu.

Ja mam ciagle mdlosci, naokraglo! i mecza mnie ostatnio bole glowy. Dzis kiedy sprzatalam w kuchni i nachylilam sie nad blacha na ktoreej pieklo sie mięso mialam pol dnia z glowy i teraz na sama mysl o tym zapachu chce do kibelka. Jestem BARDZO wrazliwa na zapachy.

Najwazniejsze to z głową wszystko :-D. Niestety jak trafisz na lekarza starej daty, to ci przez wizjer nie pozwoli patrzeć, bo dziecko zeza bedzie miało ;-)

Strasznie Ci współczuję z tym jedzeniem. Mnie co jakiś czas łapie rzyganko, ale po pół godziny juz o nim nie pamiętam. Miałam ostatnie kilka dni takich całodniowych mdłości i gdybym tak miała całe 3 miesiace to chyba bym oszalała. Ale czego to dla dziecka się nei robi. Pewnie jeszcze trochę i na to coś wymyslą.

ja z wagę stoję w miejscu, ale brzucho mam już spore. W jeansy tylko bardzo niskie biodrówki sie mieszczę, spódnuce tez niskie i lużne. Dostałam od siostry trochę ciążowych rzeczy, ale zimowych.
Jestem narazie w tej dobrej sytuacji, ze mój rosnacy brzuch mnie bawi i w pełni go akceptuję. Myślę ze jeśli tylko będę ważyć mniej niż 70 kilo to nie bede miała z tym problemu. Siostra mi opowiadała, ze ona miała straszne problemy z akceptacją siebie (miała anorekcje kilka lat temu z której wyszła, jednak to w głowie zostaje). Bardzo współczuję takim dziewczyną, bo musi być to strasznie schizofreniczne, cieszyć się dzieciątkiem i mieć takie problemy z akcepacją siebie.

reklama
Do góry