reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A musi byc to przegotowana woda czy moze byc taka ciepla z kranu :confused:
No bo pytac sie o wode przegotowana to tak jakos dziwnie:baffled:
Ale z ta butelka super pomysl :tak:dzieki

Naprawde nie wiem, ale wydaje mi sie, ze przegotowana lepsza, bo jakby woda z kranu byla niezbyt fajna (np jakies bakterie lub za duzo uzdatniaczy, ktore czasami sa dodawane) to po przegotowaniu wszystko z niej zniknie. Pytac o gotowana wode mozesz smialo i to nie zaden wstyd:tak: Uwierz mi, ze na oddzialach polozniczych kobiety pytaja o rozne dziwne nawet rzeczy;-) albo zrob tak jak ja-jezeli bede wiedziala, ze juz zbliza sie akcja porod to sobie przygotuje na szybko w domu ta butelke (jesli oczywiscie dam rade i zdaze:-p), a jesli nie dam rady to maz mi przywiezie i bedzie dziennie dowozil nowy gotowy roztwor. Juz raz to przerabialismy i nie bylo zadnych utrudnien:tak:

reklama
maluszek waży już w 35.5tc 2800 :)) czyli całkiem nieźle.
Lekarz nie chciał badać (mierzyć przez usg) szyjki, bo stwierdził, że na tym etapie ciąży porodu już się nie zatrzymuje, więc nie ma takiej potrzeby :D

Dziewczyny a czy te pokrowce na fotelik są w zestawie razem z fotelikiem, czy trzeba go dodatkowo zakupić? I jaki jest wtedy koszt takiej przyjemności?
Bo fajnie wygląda i pewnie jest wygodniejszy niż przykrywanie kocykiem, który może się zsunąć. Więc chyba warto sobie coś takiego kupić :-)

Te spiworki kupuje sie osobno, nie przychodza z fotelikiem. A cene to juz musi ci powiedziec ktos kto kupowal w PL. :-)

wszystko ok :D
lekarz oglądał główkę i nereczki, bo to podobno jest teraz najważniejsze, pokazał mi takie małe, obrażone pysio małego, cudne :D z takim zadartym noskiem pyzata buźka :D i pokazał klejnoty znowu, powiedział, że zdecydowanie jest to facet... mały jajcami szorował ekran wręcz ;) więc nie odpadły mu klejnoty :D wagowo +/- 2800g :) więc całkiem nieźle... tylko łepetyna mu wyszła na 38 tc (po tatusiu) - muszę doczytać się w tych wszystkich skrótach, bo tyle tego :))

ale się uspokoiłam, bo wieczorem myślałam, że pewnie już tam zostanę...

Tygrynko a juz myslalam.......:-)
Ja pamietam jak sie zobaczylam wieczorem po porodzie w lustrze - jaki "flaczek" (brzuch) mi zostal:-). I wiecie co? Z usmiechem odeszlam na sale i to nie bylo juz dla mnie wazne tylko moj synek:tak:

Ja od kilku dni tez zaczelam sobie folgowac w tym temacie, bo wiem co nas pozniej czeka. Nie dosc ze po pierwszym porodzie baaardzo dlugo ze mnie lecialo to i tak jak juz przestalo to na dosc dlugo moglam zapomniec o sexiku, bo moj organizm nie byl gotowy, ani fizycznie ani jak sie pozniej okazalo psychicznie-strach byl ogromny.

Wiec teraz trzeba to wykorzystac. W srode ide do lekarza na wizyte a potem juz do konca bede meza zameczac :cool2:ja sobie uzyje a moze i cos nam pomoze w wywolywaniu :-p

hehehhe nooo dobry pomysł
ja to czekam na 37tydzień:p i do dzieła na maxa może szybciej Mateuszek będzie z nami:p a jak nie to nic:p przynajmniej będzie baaardzo przyjemnie:p hehehe

reklama
a my mieliśmy mieć wizytę dziś ale przełożona na środe...i już sie niemogę doczekać bo wczoraj w nocy pierwsza akcja skurcz była, spuchła mi prawa ręka i drżenie prawej nogi ...ech z każda wizytą tylko czakam żeby pani dok. powiedziała że wszystko ok ...

Do góry