reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja dziecka

Mój też nie ;D

A moje dziecko dzis cały dzień nie spało dosłownie cały dzień i jak padła o 18.00 tak śpi do tej pory nawet kąpanka nie było i śpi w dresiku ;)

Wczoraj zasnęla o 21.00 o 4.00 się obudziłam bo piersi zrobiły sie bolące ( wieczorem dużo wypiłam ) i sama wziełam małą do cyca, potem 6.30 pobudka
dałam cyca pogłaskałam po główce i chyba czuła że to niedziela bo do 9.30 spaliśmy w trójkę w wyrku!

reklama
no dziekuje ale dziewczyny trzeba troszke tatusiom pomoc , u nas w sypialni lozeczko stoi po stronie tatusia takze daleko do emilki nie ma no i nieraz mu sie zdarza taki numerek nawet przebiera jej oampersa w nocy i jak nieraz w nocy zaplacze przez zabki to tez szybciutko wstaje nawet szybciej jak ja , no bo ja zanim sie z za niego wygrzebie hahaha

Nasze ostatnie noce tez mozna zaliczyc do przespanych, bo Krzyś budzi się na jedzenie raz ok 4-5 w zależności o której zaśnie. Problem jest tylko taki ze znowu mamy problem z kupkami, są zielone i śluzowate i zdrarzaja się częściej niz normalnie, więc w nocy jest dodatkowo jedna pobódka na przebieranko. Ale mam nadzieje ze mu to przejdzie.

Widac ze coraz wiecej lutowych bobasków przesypia cala noc
u nas jest róznie,Natka przesypia co 2 noc,zebym mogla odpoczac,
a nastepna budzi sie co 2 godz ;)

A u mnie ze spaniem masakra :(. W dzień to w sumie 1-2 h, a w nocy pobudki nawet co pół godziny. Zastanawiam się czy może coś mu nie dolega, ale nie zaobserwowałam niepokojących objawów. Ja natomiast padam na twarz. W domu jestem sama- mąż w parcy od 7 do 18. Teraz jest u mnie siostra i zajmuje się małym. Spanie jakoś mi w dzień nie idzie więc buszuję na BB.

Ewako- ja również wysłałam do Ciebie na priva prośbę o książkę. Tracy już była testowana, ale nie da rady- niunio nie chce smoczka,a na rękach nie chce się uspokoić ja już się z płaczem rozkręci...

Moja Natka w nocy spala od 23 -6
mam maly problem,Natyka spi zawsze na prawym boku i skrzywila jej
sie głowka,tak smiesznie to wyglada
próbuje ja odwracac na drugi bok ,ale i tak sie przewraca
martwie sie tym,myslicie ze pózniej to sie unormuje
MIsiu moze Ty cos wiesz na ten temat???

A my ostatnio ograniczyliśmy się w nocy do jednego posiłku :)))))))) ok 4 - 5. Co wcale nie znaczy że Krzysiek się nie budzi. Ale wystarczy wtedy ze wstane, wetknę mu smoczek w buźkę, turlnę na boczek, pogłaszcze i zasypia :). Budzi się tak raz albo dwa.
Ciekawe jak długo ta sielanka będzie trwała...

hi hi widziałyście, że można modyfikować cudze wiadomości? ???

My mamy zazwyczaj 2 pobudki na jedzonko - o 2 i 5. Ale dzisiaj bylo gorzej - chyba przez ten upał, bo się przysysała 2 minutki i spała dalej. Zaczęła o 12 :p i tak co 2 godziny

reklama
Do góry