reklama

Pielęgnacja dziecka

Mam małego problema, moze któraś z was ma jakiś ciekawy patent...
Już kiedyś pokazywałam jak moje dziecie je kaszki (zaciska buźke i odwraca głowę).
Miała nadzieje ze mu to przejdzie, albo ze może zmana kaszki pomoże. Niestety nic z tego.
Próbowałam Bobovity w róznych smakach i bezsmakową, próbowałam Nestle, ostatnio kupiłam Hippa i nadal jest to samo. Już myslałam że moze mleko modyfikowane mu nie smakuje, bo na wszelkie mleka reakcja jest taka sama albo moze te ryżowe mu nie podchodzą. Kupiłam nawet pszenną kaszkę bezmleczną i rozrobiłam ze swoim mlekiem - bez skutku.
Nie wiem co mam robic, bo ja mleka mam coraz mniej, on jest coraz większy i potrzebuje więcej... chyba zacznę mu kanapki na sniadanie dawac :(

reklama
Dziusia moze to tylko chwilowe,m0ja Natka ma takie dni ze nie chce innego mleka
jak tylko piers.A potem wszystko wraca do normy i pije z butelki.
A moze spróbuj go troche przegłodzic,i potem podaj kaszke
posprawdzaj tez smoczki.
Z drugiej strony Krzys tak szybko sie rozwije ze moze te kanapki to nie jest zły pomysł ;)
i wiesz co wazne zebys dawała mu jesc ze stoickim spokojem,moja Natka jak wyczuje ze jestem
zdenerwowana to tez sa jazdy

O kurcze dziusia, no faktycznie to problem. Nie wiem co robic, bo Marcel wcina wszystko co mu sie da. Moze podpytaj lekarza i cierpliwie probuj. Powodzenia i trzymamy kciuki.

Dziusia, a może do kaszki jakiegoś musu dodać?? Nie wiem czy dajesz łyżazką czy z butli, ale zwykła ryżowa z musem jest o niebo lepsza od tych smakowych. Mi szczególnie ten Hipp się wydaje zupełnie bez smaku, ble

Nie doczytałam całego wątku, ale widzę że i wam zdarzają się upadki maluszków. Nas tez nie omineło. A mianowicie Natalka nabroiła a matka poprostu niedopilnowała. Natalka przewróciła mi wózek, w którym lezała Paulina (w kojcu, nie przypieta pasami). Upadek był z wysoka, bo Natalka nie chcący podjechała pod górkę i wózek przechyliło na bok, ale na szczęście na trawę. Incydent zakończył się płaczem obu panienek: Paulina się bardzo wystraszyła, ale w ogóle nie potłukła, a Natalka wiedziała, że źle zrobiła i przez sen jeszcze wszystko przeżywała, a ja pół dnia oglądałam Paulinę czy nic jej nie jest.

dytek u nas podobnie. Mateusz leżał z Igą w naszym łózku a ja robiłam sniadanie. I nagle słysze straszny płacz i krzyk Mateusza. Oczywiście Iga na podłodze (na szczęscie łózko niezbyt wysokie). Mati wystraszony bardziej od siostry, a niedopilnował bo chciał pocwiczyc pompki. No, ale ja tez nie powinnam ich samych zostawaić.

uf, dziewczyny, najwazniejsze ze wszystko dobrze z dzieciaczkami:)
Biedny Mati, musial sie bardzo przestarszyc. I Natalka tez. Dzieciaki to bardzo przezywaja. Tydzien temu byla u nas kuzynka Marcela Julka, ma 5 lat i lezeli sobie na kocyku na podlodze. Nagle slysze placz Marcela, lece, a on lezy na boczku, a raczka wygieta. Szybko go podnioslam, poprzytulalam i przestal plakac. A to Julka chciala go z brzuszka na plecki przelozyc i nie dala rady. Bardzo, bardzo sie przestraszyla. Plakala, chociaz tlumaczylam, ze nic sie nie stalo, ale zeby sama go nie podnosila, bo jest juz ciezki a ona mala itd. Az biedna z tego placzu zasnela.
Ach Ci nasi mali pomocnicy:)

u nas odpukać nie było na razie żadnego wypadku... uff

Co do jedzenia to Misiek kaszkę lubi tylko Nestle mleczno-ryżową tą bezsmakową a ja mu zawsze tam ze 2 łyżeczki jabłuszka w słoiku dam i zjada wszystko...wczoraj dałam a właściwie chciałam mu podać zupkę którą sama zrobiłam (zawsze jadł) no oczywiście była zmiksowana na papkę...dostał pół łyżeczki i puścił takiego pawia że wszystko do prania było włącznie z kanapą... ale myślę że to była wina gorączki poprostu...bo zupka była dobra taką jak zwykle zjada

Magduska to na pewno wina goraczki. Dorosly jak jest chory to mu sie nie chce jesc, a co dopiero taki maly czlowiek:)
Misiu, badz dzielny!!!!

Co do kaszek, to Marcel wlaciwie wszystkie je, ale widze, ze najbardziej mu jednak smakuje Bobovity mleczno ryzowa o smaku bananowym. Kupilam ostatnio z Hipp - owoce lesne, bananowo-brzoswoniowa i brzoskwniniowo-morelowa to je, ale zjada jej mniej i troszke marudzi.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry