• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

nam z kolei na sr zabraniali wacikow do uszu :confused: Sama nie wiem czy maja racje (mowili zeby tylko myjka przy myciu przemywac) ale jesli ich uzywac to na pewno tak jak pisze Katasza - tylko w razie potrzeby i nic nie wpychac do srodka :tak:

reklama
Słuchajcie Marcel normalnie ma kupy koloru i konsystencji musztardy francuskiej ale teraz miał ciemnozieloną na jakiejś mokrej plamie... To normalne? tzn jakby plama z wody a na niej ciemnozielona kupa :|

no tak, cycki, nie byłam pewna jak karmisz. A pręzy się, "narzeka" na brzuszek? Zapewne cos mu nie podpasowało co zjadłas. Zastanow sie czy zjadlas cos innego niz wczoraj i zobacz jaka bedzie nastepna kupa

Carmellka kupa u niemowlaka może przybrać wszystkie kolory tęczy. Położne nam mówiły że jak ktoś w to nie wierzy to niech taką pieluszkę z kupką podgląduje co godzinę. W zależności od stopnia utleniania się. Może być tak że po prostu zazwyczaj trafiałaś na świeżą kupkę.
Jeśli mały nic nie cuduje to może nić się nie dzieje. Obserwuj po prostu i zauważysz przecież że coś z nim nie tak... Pewnie dziś jeszcze z parę razy się załatwi więc zobaczysz czy to jednorazówka...

Pieszczoszka na potowki niema rady...moja mala ma je jak sie za mocno zgrzeje...pojawiaja sie i tak samo szybok znikaja...Postaraj sie jej za cieplo na noc nie opatulac...zakazane jes zdrapywanie ich bo mozna jakies zakazenie wywolac...taki urok malucha ze w ten sposob organizm reguluje cieplote ciala..jak za nimno to jest czkawka.

Carmella - pewnie coś zjadłaś, co małemu nie przypadło do gustu. Dobrze, że brzuszek go nie bolał. Mój Maciek robi takie musztardowe właśnie;-)

Pieszczoszka - na potówki wietrzenie i nie przegrzewaj jej więcej;-)

A co Wam radzili na ropiejące oczka? W szpitalu kazali solą fizjologiczną przemywać, ale nie wiem czy dobrze to robię - daję sól na wacik bezpyłowy, dokładam taki nasączony do oczka i po chwili przecieram w kierunku wewnętrznego kącika. Robię tak od wczoraj i efektów specjalnie nie ma:-( Lekarka w szpitalu polecała poza solą ziele świetlika, więc pójdę dziś do apteki je kupić. Odradzała rumianek.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry