• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

drobinka ,ja go nie znam :no:
Swojego atopika smarowałam HUD Salva i nam pomagało.Kąpałam co drugą kąpiel w nadmanganianie potasu ,by skórę odkazić i właśnie bez mydła ;-)
Myłam małego tylko w szarym mydle i u nas śladu po atopii nie ma .Do tego oczywiście dieta eliminacyjna :baffled::-p:-p

reklama
Ja ostatnio dla mojego Bartusia kupiłam balsam cetaphil z serii dla dzieci. Smaruję kilka razy dziennie zwłaszcza łokcie Bartusia (ponieważ tam było najgorzej). Zauważyłam, że po nim mniej się drapie. A co wy sądzicie o tym balsamie?

Drobinka, ja nie znam cetaphilu dla dzieci, ale posmarowałam zwykłym i była masakra.
Właśnie dzwoniłam do alergologa, na nfz termin na lipiec przyszłego roku, później zadzwonię ile kosztuje wizyta prywatnie.

czarnula - a po co codziennie? Niemowle to nie kobieta kolo 30tki ;-) Mi polozna mowila, ze jak sie za duzo smaruje to skora dziecka nie nauzcz sie sama regulowac natluszczenia i potem taki dziec jako dorosly musi cale zycie walczyc z problemami skornymi :baffled:

drobinka - ja mojego synka smarowałam Cetaphilem, kiedy po urodzeniu łuszczyła mu się skóra na nogach, jak dla mnie to bardzo dobra seria - dermoprotektora używamy oboje, a emulsję ja mam do demakijażu :-p

reklama
Ja używałam w PL przez ponad miesiąc ten balsam do ciała oraz emulsję do mycia z cetaphilu i całkiem fajnie się sprawdzała jako nawilżacz natomiast czerwonych miejsc w zagięciach pod kolanami,pod szyją,łokcie oraz w pachwinach nie zlikwidowała. Tutaj od tyg stosuję te kosmetyki i po tych czerwonych miejscach od kilku dni śladu nie ma-jeszcze tylko minimalnie pod kolanami zostało ale też i to już ładnie schodzi. To wlewam do wanny do kąpieli : Dermol Emulsja 600Ml, Dermol MarQ-Ltd
a to do mycia oraz smarowania : Dermol Lotion 500 Ml, Dermol MarQ-Ltd

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry