• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluchów

Katasza masz racje ona tylko natłuszcza, zeby nawilzało wazne zeby w skladzie był taki skladnik jak mocznik bo to on jest odpowiedzialmny za nawilzenie

reklama
co specjalista to opinia :-D Nam mowili wlasnie, ze oleje tez nawilzaja i nawet myja jednoczesnie (nie wysuszajac) ale wlasnie oleje - czyste - bez domieszek i najlepiej dodane do kapieli. Z jojoba mi sie to sprawdza (skora gladka, odzywiona, nawilzona, lekko natluszczona, pory wolne), innych nie probowalam. Najlepiej byloby sie chyba zaopatrzyc w rozne probki i poeksperymentowac, co najlepiej komu podejdzie - kazdy ma inna skore i inny gust :happy: Tylko, ze producenci sie scwanili i czesto zmuszaja od razu do kupna wielkiej, drogiej flachy :baffled:

Carmellka powinno się kłaść jak najczęściej niby, na początku dziecko ma bulwersa ale później już nie będzie płakało.
Ja kładłam zawsze już od pierwszych dni na początku na chwilę na przewijaku przed lub po kąpieli tak na ok 10 min.
Później dzieciaki już chciały dłużej leżeć, coś tam się wierciły dupkami, główki sobie odwracały na boki, a ok 3 miesiąca życia jak się dookoła nich zabawki ułożyło to sobie do każdej coś mówiły.
Ja pozwalałam spać dzieciom na brzuszku nawet ok jednej godzinki dziennie :P ale to była kwestia siedzenia przy nich i kontroli... No ale takie było życzenie rodziców, ja miałam siedzieć i się opiekować szkrabem i takie patrzenie było moim obowiązkiem...

Wg położnych z naszego szpitala na brzuszku trzeba kłaść jak najczęściej w ciągu dnia.

wczoraj go polozylam to wcisnal nos w materac:/ dzisiaj juz lepiej,lezal z 5 min z glowa na boku, pozniej na moim brzuchu jeszcze :D powoli powoli sie nauczy, dzieki

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry