reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Elvie, nie smaruj niczym przez kilka dni i obserwuj. Moze to podraznienie i samo zniknie, a jesli nie smarujac niczym bedzie gorzej idz do lekarza. Bedzie lekarz mial lepszy obraz do oceny.

reklama
Elvie może niech Lenka kilka dni pogania z gołą pupcią Natalka w te upały też się drapie ale staram się żeby chodziła z gołym tyłkiem albo w samych majteczkach i jest lepiej nie parzy ją wtedy ;)

co do mycia głowy to my w ten upał myjemy codziennie

marta a czy wy miałyście teraz szczepienie na odre różyczke i świnkę ?

Dziewczyny czy którejś dzieciaczek miał wysypkę po tym szczepieniu na odrę, różyczkę, świnkę...?? mój dzieć miał wczoraj cały dzień gorączkę, wieczorem już mu spadła od kilku dni był osłabiony... no i myślałam, że kropki które ma to po komarze, ale on ma na całym ciele małe czerwone kropeczki... co więcej myślę, że nawet w buzi je ma bo ciągle się drapie w buzi i ma problem z przełykaniem grudek... :eek:

Dziewczyny czy którejś dzieciaczek miał wysypkę po tym szczepieniu na odrę, różyczkę, świnkę...?? mój dzieć miał wczoraj cały dzień gorączkę, wieczorem już mu spadła od kilku dni był osłabiony... no i myślałam, że kropki które ma to po komarze, ale on ma na całym ciele małe czerwone kropeczki... co więcej myślę, że nawet w buzi je ma bo ciągle się drapie w buzi i ma problem z przełykaniem grudek... :eek:

Julka miała - ale po jednym dniu jej zeszła.

Kici po tej szczepionce może być wysypka to jest poprostu łagodniejsze przejśxcie którejś z chorób i jest to normalne tak mi lekarka powiedziała .

O kurcze, a może u Lenki to tez jakaś reakcja na szczepionkę jest? Szczepiłyśmy się tydzień temu..
Wapno jej podam profilaktycznie i będę na golasa puszczać, niech lata. Mam nadzieję, że to zniknie, bo w niedzielę już nad morzem będziemy.

Elvie- ja na takie swędzące wysypki używam Nivea SOS i działa nieodmiennie i zawsze :-)

Główkę myjemy co 2-3 dni jak jets chłodno co 2 dni, jak jest ciepło, codziennie, jak jest powyżej 30 stopni... pomijając 30 stopniowe upały to zbóje mają kąpiel co 2 dni i w zasadzie nie kąpiel, a przysznic- ojciec wsadza rybki do wanny i polewa wodą :-D

kici-nie nie mialysmy szczepienia, Ola wogole nie byla szczepiona jeszcze.
ale tak jak aniam pisze moze u Was to lagodny przebieg rozyczki..

Elvie my tak jak Aniez uzywamy na na takie przypadki kremu Nivea SOS, w powazniejszych wypadkach Bepanthen i zawsze pomaga..

u nas chyba jednk to byly potowki, po dzisiejszej chlodniejszej juz nocy krostek mniej a i Ola tak sie nie drapie

reklama
Aniez - ja kiedyś próbowałam co dwa dni w zimę ale nic z tego dziaciaki lubią się kąpać i codziennie w wannie kwitną jakieś 30 min razem , nie wykąpiesz ich osobno bo jest mega ryk . ja tylko siedzę obok i czytam książkę he he

Do góry