reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

Natalko bidulko zdrowiej szybciutko.

aniez niezla waga u chlopakow.Ale to dobrze niech jedza i rosna.

Moja chudzinka wazy tylko 10 i pol kilograma i ma 83 cm.Chuda jest ale tu akurat nie dziwie sie no bo niby po czym ma byc grubsza skoro ona nic nie chce jesc.

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiek Olka tez wazy 10,5, ale nizsza jest, 80cm nie ma..

Troche sie denerwuje bo przez 2miesiace Ola tylko ok 300g przybrala...niby zaczela duzo sie ruszać, jest w sumie caly czas aktywna, ale nie wiem czy przy tak kalorycznej diecie taki maly przyrost wagi nie jest dziwny..

Marta wg mnei nie ma się czym przejmować bo jak się dziecko uaktywnia ruchowo to od razu spala duuużo wiecej kalorii. M. wcina jak szalony a przybrał raptem 1 kg w ciągu 6 miesięcy... także spokojnie.

Natalciu zdrowiej!

Aniez no chłopy Ci rosną a nie jakieś chuchra:-)

Marta jak Cie to niepokoi to zapytaj lekarza, mnie się wydaje, ze jest dobrze, nie ma co dziecka spaść:-)

Gosiek Jerz też tak miał, dopiero jakoś niedawno zaczął jeść jak normalny człek, mam nadzieję że i u Was się polepszy z czasem

Mamy w srode wizytę u gastroenterologa to sie dowiem. Jakoś nie przejmuje sie tym ze Ola malo wazy, chodzi mi o to ze dostaje 1000kcal na dobe dzien w dzien a tak malo przez te 2miesiace przybrala...
Spodnie 74 jej z tylka zaczely zjezdzac...

Dziewczyny orientujecie sie czy na NFZ mozna zbadać tsh, ft3 i ft4 ?

Musze zbadać Olce hormony, nie podoba mi sie ani to ze tak strasznie sie poci (naprawdę strasznie) ani to jej owlosienie...

Wiesz co na NFZ to raczej ciężko chyba, że od endokrynologa skierowanie bo on od hormonów ale to też mało pewne. Co do tarczycy słyszałam, że wystarczy zrobić tylko tsh i jak nic nie wyjdzie to niby wszystko oki ale pewności nie mam. Natomiast jeżeli chodzi o owłosienie u dziewczynek to chyba testosteron za to odpowiada. Musisz doczytać albo zapytać jak to jest.

A ja mam problem z Toska.

A dokladniej to z jej qpsztalami. Bo jak normalnie u dzieci anomalia jest biegunka, tak u Tosi anomalia jest qpa twarda. Robi rzadkie kupska i do tego 2 razy dziennie. I tak juz dluuuuuuuuuuuuuuuuuugi okres czasu. Czasami zdazy jej sie tylko normalna. Nie wiem co z nia zrobic, boi sie lekarza jak ognia dlatego traktuje go jak ostatecznosc. Moze jakies probiotyki jeszcze podaje zanim sie udam do lekarza

Marta zrobisz, jak lekarz da skierowanie, jeden da, a drugi nie da...

Iza ja bym sie nie martwiła, 2 kupki to zupełnie normalnie, jakby miała 4-5 to trzeba by do lekarza śmignąć, a probiotyki na pewno jej nie zaszkodzą

reklama
Izabela, zgadzam się z Ewą, jeśli nie jest to sama woda, tylko po prostu luźniejszy qupsztal i mała przybiera na wadze, to moim zdaniem jest OK. Dicoflor jej daj, albo inne coś, nie zaszkodzi, może pomóc... my się z tym bujamy non stop ;-) u Bartoliniego 2 dziennie to norma ;-)

Do góry