reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Akata -moze faktycznie jaks bakteria sie dorwała do małej, objawy jako kupsztal mówia wiele, wiec tródno stwierdziec od czego....a to ze se cos majstruje przy kuśce to moze warto sprawdzić czy nie ma jakijs infekcji
Uwaga- juz o tym wspominałam nie dawajcie do kompieli, zwłaszcza dziewczynkom, zabawek typu kaczuszka , rybka czy cos w tym stylu, które maja w swoim spodzie dziurki, gdyz przy zabawie w wodzie wpada tam woda, potem zalega, mnożą sie miliony bakteri, a potem znow ta sama zabawka ląduje w nastepnej kompieli, i wtedy jest problem , typu infekcja narzadów.

Megam- jak obiecalam, to podpytalam o fluoryzacje i tak: jesli jest taka mozliwosc lepiej zrobic, teraz nie fluoryzuje sie dodatkowo wody (przynajmniej we Wro, ale ogolnie tendencja jest taka, ze sie z tego wycofuja), wiec fluoryzacja wzmocni zabki, poza tym pasta z fluorem (jednak) ale dla dzieci BARDZO malo tej pasty, szczegolnie jesli nie wypluwaja pasty. Trzeba sprawdzic 'koszyk NFZ', ale moze mozna to raz do roku zrobic w ramach NFZu. Czasem sa akcje w przedszkolach i wtedy nie oponowac :laugh2:

Megam- jak obiecalam, to podpytalam o fluoryzacje i tak: jesli jest taka mozliwosc lepiej zrobic, teraz nie fluoryzuje sie dodatkowo wody (przynajmniej we Wro, ale ogolnie tendencja jest taka, ze sie z tego wycofuja), wiec fluoryzacja wzmocni zabki, poza tym pasta z fluorem (jednak) ale dla dzieci BARDZO malo tej pasty, szczegolnie jesli nie wypluwaja pasty. Trzeba sprawdzic 'koszyk NFZ', ale moze mozna to raz do roku zrobic w ramach NFZu. Czasem sa akcje w przedszkolach i wtedy nie oponowac :laugh2:

dzięks moja dentystka widać ma podobne zdanie bo ona właśnie Szymkowi ten lakier z fluorem położyła .
Olce też zrobię jak będzie na co :-D bo jak narazie na jedynki , dwójki , trójek brak :-D potem wszystkie czwórki i piątek brak :-D

Dzięki dziewczyny. Przynajmniej mamy potwierdzenie. Nasza dentystka mówiła to samo o wodzie i paście. Natomiast na chwilę obecną powiedziała byśmy się wstrzymali aż wyjdą mu ostatnie dwa zęby, wtedy będą już wszystkie i będziemy fluoryzować. Pastę też zamieniliśmy na tę z fluorem.

Ostatnia edycja:
U nas straszne pogorszenie.Ami ma cale nozki czerwone w plamach.Jak ja tylko rozbiore to od razu sie drapie.Juz rozdrapala do krwi podczas wczorajszej kapieli.
A tak sie cieszylam ze juz lepiej:-:)-:)-(

U nas straszne pogorszenie.Ami ma cale nozki czerwone w plamach.Jak ja tylko rozbiore to od razu sie drapie.Juz rozdrapala do krwi podczas wczorajszej kapieli.
A tak sie cieszylam ze juz lepiej:-:)-:)-(

Wiesz co ciągle mnie nurtuje pytanie czy może próbowałaś emolium, nie te zwykłe ale trójaktywne P do kąpieli. Te jest o wiele lepsze i wiem, że wielu osobom pomogło na wiele dolegliwości. U nas kiedyś też była wysypka nic nie skutkowało maści na receptę i inne a te emolium naprawdę pomogło. Wiem, że macie problem ale nigdy nie doczytałam czy tego próbowaliście.

Dziewczyny dawala ktoras maluchowi tantum verde?
Ole boli gardlo i myslalam to wyprobowac bo biedna tak sie meczy...boje sie tylko ze bedzie wymiotowac jak zaczne psikac a wg ulotki i wagi mam podac 2dawki..
teraz spi po fatalnej nocy:(

reklama
Marta my używaliśmy tantum verde. Lekarka nam poleciła, ale nie taki dla dorosłych, tylko dla dzieci! On ma trochę jaśniejszy odcień opakowania! U nas nie było problemu, ja najpierw wszystkie misie poczęstowałam a później małemu. Zadziałało! teraz nie ma płaczu! także polecam sposób na misia!

Do góry