reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
Laski - co aplikujecie jak zauważacie początki katarku? Zaczęłam młodą hartować i sposobem aniam puściłam ją po domu bez skarpet i tak 2 dni pobiegała i dzisiaj katarek się zaczął. Fridą jej nosek M. wyczyścił i poszła spać. Zobaczę, jak sytuacja jutro będzie wyglądać..

Laski - co aplikujecie jak zauważacie początki katarku? Zaczęłam młodą hartować i sposobem aniam puściłam ją po domu bez skarpet i tak 2 dni pobiegała i dzisiaj katarek się zaczął. Fridą jej nosek M. wyczyścił i poszła spać. Zobaczę, jak sytuacja jutro będzie wyglądać..

Elvie może to nie brak skarpet tylko klub :tak:
ale sa kropelki różne na katar dla dzieciaków , woda morska . i jak to mówią leczony trwa tydzień nie leczony 7 dni . możesz jej też wit C dać czy wapno . chyba już nic innego nie poradzisz .
Moje ganiają w skarpetkach bez kapci a nie bez skarpet :-D:-D ale skarpety cienkie , podłoga u mnie zimna . Ola czesto ściąga więc na bosaka też gania

Mati też często lata bez skarpetek po domu, bo sciąga.
My na katar stosujemy sól morską i krople nasivin. Smarujemy maścią majerankową. Jak mały spi to zaparzam majeranek tak żeby mu się lepiej oddychało.

Katar= wirus nic innego. Lenka poszła do klubu maluszka i dostała "promocję"... niestety niektóre dzieci mają taką tendencję. Chodzenie bez skarpetek nie hartuje ;-) Hartuje nie przegrzewanie, tran, spacery, jod (morze), czas... W sumie czas najlepszy... Katar to nie choroba, stosuj sol morska, nasivin, majeranek i tyle... nie friduj jej za czesto, bo to tez moze naruszac sluzowke, a jak sluzowka uszkodzona, to wirusy wnikaja i zima, jak katar wirusowy i sam wycieka, to psikaj mu sola morska. Mozesz ja uczyc dmuchac.
Zdrowka!

Elvie może to nie brak skarpet tylko klub :tak:
ale sa kropelki różne na katar dla dzieciaków , woda morska . i jak to mówią leczony trwa tydzień nie leczony 7 dni . możesz jej też wit C dać czy wapno . chyba już nic innego nie poradzisz .
Moje ganiają w skarpetkach bez kapci a nie bez skarpet :-D:-D ale skarpety cienkie , podłoga u mnie zimna . Ola czesto ściąga więc na bosaka też gania

U nas jest to samo :-) raz choruja, raz nie... nie od braku lub posioadania skarpet, ale od badziewia w powietrzu :-)

reklama
Do góry