reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

reklama
O temat kąpania hehehe

U nas z racji hotelowego szaleństwa wanienka poszła w odstawke i pod prysznicem się kąpiemy -frajda na maxa
Alicja przehappy bo tata trzyma a mama skacze w kółko z prysznicem i mydełkiem i cała rodzina bawi się wesoło:)

Jesli chodzi o wanienke,to my nadal kapiemy w malej poki mlody sie jeszcze w nia miesci,pozniej zaopatrzymy sie w cos wiekszego.Ja na szczescie wanienki z woda po kapieli targac nie musze,bo moja jest zatykana kurek,i zewanatrz ma otworek do ktorego przyczepia sie waz,i po kapieli woda sobie splywa do miski i jest git.A miche z woda podnosze z pozycji kucnej ze wzgledu na plecy :)

Trzynacha, a mozesz Ty mi lopatologicznie wytlumaczyc jak sie prysznicujecie z Alka? Bo mnie tez juz niebawem ta ekwilibrystyka tylko pozostanie, a musze przyznac, ze nie umiem sobie tego wyobrazic.

ja nie targam wanienki ani fotelika bo przy SZymku dowiedziałam się jak to bol jak dysk wyskoczy .
mam takie stelaż na wanne . chyba wronka jeszcze ma takie cudo na jakiś fotach widziałam

WANIENKA ONDA OK BABY + STELAŻ OKBABY na wannę (1126619112) - Aukcje internetowe Allegro
Kurde Anka rychlo marychlo!
Trzeba bylo linka zapodac 4 miechy temu, to bym kupila... teraz juz sie nie oplaca, bo Polka mi sie juz ledwie w wanienke miesci.
A tyle zesmy sie tej wanienki nanosili..... no ale: jak nie masz w glowie, to masz w..plecach i bicepsach :-)

Kurde Anka rychlo marychlo!
Trzeba bylo linka zapodac 4 miechy temu, to bym kupila... teraz juz sie nie oplaca, bo Polka mi sie juz ledwie w wanienke miesci.
A tyle zesmy sie tej wanienki nanosili..... no ale: jak nie masz w glowie, to masz w..plecach i bicepsach :-)

kochanie...ale były linki do tej wanienki 4 miechy temu:-)...sama je wklejalam po zakupie mojej:-)

My kąpiemy się w dużej, Młoda uwielbia takie kąpiele - ale ona też super na basen zareagowała. Może dziewczyny zainteresujcie dzieciaki jakimiś zabawami. My aktualnie kąpiemy się w czterema delfinami i siedmioma kaczkami, w tym 4 mają zamontowane diody i świecą po zetknięciu z wodą :-)
I jak tu nie kochac kąpieli? :)

pokaz jakie masz te kaczuchy :-D

reklama
Trzynacha, a mozesz Ty mi lopatologicznie wytlumaczyc jak sie prysznicujecie z Alka? Bo mnie tez juz niebawem ta ekwilibrystyka tylko pozostanie, a musze przyznac, ze nie umiem sobie tego wyobrazic.

Jest ok:-D

Więc wyobraź sobie trzy golasy:baffled::-D

Seba najpierw się kąpie i ustawia wodę, odkłada prysznic żeby nie chlapała woda wszędzie -mama podaje Alicję albo tata Ją zgarnia na klatę... włażą do kabiny i mama włazi za nimi łapie prysznic moczy małą, odkłada prysznic, mydli wszędzie -tata ją odsuwa od siebie czy odchyla zależy jaka jest potrzeba -mama spłukuje i na końcu główkę myję (tata przechyla małą do tyłu).
Mama wylatuje z kabiny i okrywa Alicję ręcznikiem siebie zawija w ręcznik i my jesteśmy suchutkie a tata cały czas mokry:-D

Jest wygodniej niż w wanience (choć więcej z tym zachodu) ale mała doszorowana wszędzie ze hoho (co w wanience wymaga akrobacji trochę) i szczęśliwa bo nie ma to jak w silnych ramionach taty:-D:-):tak:

Salamandra
nigdy nie oliwkowałam ani takich zabiegów nie robiłam...

Ostatnia edycja:
Do góry