reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja i zdrowie naszych maluszków

gosia a może Ty masz za mocny proszek do prania?
Moja lekarka u której byłam z Matim, bo też miał szorstką skórkę, kazała mi puszczać raz w tygodniu pralkę na pusto, bez proszku, bez niczego. Chociaż ja zawsze piorę w proszku dla dzieci albo sensitive.Po drugie mówiła, żeby nie stosować płynów do kąpieli dla dzieci np. Nivea, Johnson&Johnson i innych, poleciła szare mydło i problem zniknął. Mam też Balneum (chyba dobrze napisałam), ale rzadko używam!

reklama
gosia ja nigdy jeszcze nie pralam ciuchow Amelii i swoich w niczym innym jak w plynie dla dzieci i to takim bez zapachu nawet.Zadnych plynow do plukania itd.Uczulila mnie lekarka i tego sie trzymam.
Plyny tez uzywam tylko do skory atopowej zadnych innych.Ostatnio to nawet mylam ja mydlem na bazie oliwy i liscia laurowego.Wiecej skladnikow nie mialo.
Nie wiem kurcze czemu sie nawrocilo ale lekarka mi mowila ze czasem moze sie nawracac.Szkoda tylko ze moja bide strasznie to znowu meczy bo potwornie swedzi.

heh, to my jak zawsze wagowo do przodu, na takiej zwykłej, domowej wadze wyszło 14,6 a wzrostu mamy 89cm

co do niejadków, to J zaczął pięknie jeść jak miał 3 lata i odstawiłam mu soki...

Kamisia a moze wartoby z Antkiem pojsc do jakiegoś specjalisty na konsultacje? Gastroenterolog, dietetyk, por.metaboliczna? Moze ktoś z nich by cos podpowiedzial?

A jak tarczyca Antka?

gosiek - może właśnie Ami źle znosi ten płyn - nie wiem czy pamiętacie (pewnie nie) proszek dla dzieci Cypisek - cud PRL - ja dzięki niemu wylądowałam w szpitalu jako kilkutygodniowe dziecko - okazało się, że mam silny atak alergii po zetknięciu z czymś co było w nim prace - a wiadomo było wszystko

Gosiek- przestałaś karmić... u mnie pogorszenie było po odstawieniu od piersi, potem sie unormowało, jak sie przyzwyczaił do pełnej diety... możliwe, że w mleku matki jest coś, co małego atopika chroni.
3mam kciuki, żeby szybko z tego 'wyszła'.

Kamisia- właśnie, jak radzi Marta- poradnia i pytanie do specjalisty. Jeśli Antek tak po prostu ma, to Ty sie przestaniesz tak bardzo martwić.

aniez no moze i to przez to ze ja odstawilam.Mam taka nadzieje ze przez to i ze wszystko sie unormuje szybko i znowu bedzie skora taka ladna bo nie moge patrzec jak lapie sie za raczki nozki i wola blagalnie ziaaaaziiiii.

nata a plyny to ja juz zmienialam ze trzy razy.Nawet polski jakis raz mialam.Nie wiem lovela czy jakos tak.Pralam tez w szarym mydle w plynie,ale najlepszy jednak jest norit dla dzieci,bo nawet zapachu nie ma.Nie wiem czy w Pl taki tez jest.

gosiek oby Ami z tego szybko wyrosła wyobrażam sobie co czujesz chodź u nas objawy są mniej dokuczliwe wczoraj bylismy na kolejnej wizycie u alergologa i możemy powoli wprowadzać żółtko, i niektóre nabiały do bebilonu pepti, który Natalka pije od wakacji na razie mamy dodawać po jednej miarce bebilon 2 ha i stopniowo zwiększać dawkę. Soki zagęszczane wyeliminować całkowicie (z powodu biegunki) sama woda i herbatki. Latopic nadal jedna saszetka dziennie i kolejna wizyta koniec marca.

reklama
My po wizycie u pediatry.
Helenka obudziła się dzisiaj znowu z zaropiałym oczkami:-( więc pojechaliśmy do lekarza.Ma zapalenie spojówek dostała krople i maść na noc.Nie jest tragicznie i powinno szybko przejść.

Dodatkowo dzisiaj rano zrobiła kupę do nocnika ja patrzę a tam owsiki :szok: kurcze jak małż przyjechał po nas to też stwierdził że to na bank owsiki:no:
Pani doktor powiedziała że to normalne u tak małych dzieci bo wszystko biorą do buzi i mogła zarazić się np. w jakimś centrum zabaw dla dzieci :-( Tym oto sposobem cała nasza rodzinka musi przejść leczenie , nie ma to jak dobry początek Nowego Roku ;-)

Do góry