reklama

Pielęgnacja maluszka

misia podziel się listami:)

Ja jakoś mam problem z tą apteczną:D

Nie mgłam znaleźć mojej listy a ona sobie grzecznie w portfelu siedziała:)

Apteka
-1 x bepanthen
- sól fiz
-10 x gaziki 5x5cm
-2 x podkłady bella
- 2x tantum rose
- majtki jednorazowe
- sopelek do nosa
- woda do nosa

Rossmann
- 2x podkłady do przewijania babydream
- 2x płatki do przemywania babydream
- 1x wkładki laktacyjne babydream
- 1x chusteczki higieniczne dla dzieci takie w pudełku babydream
- patyczki do uszu babydream
- chusteczki nawilżane babydream
- kosmetyki hipp
- pampersy
- mini kosmetyki
- ręczniki jednorazowe

PS: wcześniej w rossmanie kupiłam też:
- szczotkę do włosów z naturalnego włosia Canpola
- termometr do wody

PS 2: patrzę na tą listę i niektórych rzeczy nie kupowałam bo mam je stale na składzie więc zaznaczam na grubo

Ostatnia edycja:
reklama
Ostatnio Krzysiowi się strasznie łuszczy skóra, kąpię go w Oilatum ale nie bardzo pomaga i tu mam pytanie - smarować oliwka lub jakimiś kremami?? Czy może samo przejdzie?

A i jeszcze polecam chusteczki nawilżające Dada z Biedornki - mnie one najbardziej przypadły do gustu. Są porządnie nawilżone i ładnie pachną :) Miałam oprócz nich Nivea, babydream, Pampers Sensitive i Happy. Dzięki temu, że sa takie mokre wystarcza ich na dłużej i bardzo dobrze zmywaja też makijaż ;-)

Wiolcia na początku będzie mu się łuszczyć mimo wszystko, ale możesz smarować oliwką - będzie miał fajniejszą skórkę. Chociaż jak się stosuje emolienty to smarowanie dodatkowe nie jest zalecane (ja osobiście jestem przeciwniczką emolientów dla zdrowych dzieci, ale to moje prywatne zdanie;-) ) Ja stosuję zestaw Hippa - czyli płyn 2w1 do mycia i oliwkę.

Co do chusteczek - ja stosowałam hipp (bo delikatne dla noworodków) ale tylko przez pierwszy miesiąc, bo są dość drogie. Cyprian jutro kończy miesiąc (:szok:) więc przeszliśmy na babydream, ale nie są zbyt fajne - jak dla mnie za suche. To zobaczymy te dada;-)

A ja zamiast chusteczek polecam duże kwadratowe waciki i ciepłą wodę :) a chusteczki poza domem. Jakaś mi się skórka wydaje klejąca po tych chusteczkach, wolimy z Igorem ciepłą wodę :)

Ja jestem zadowolona z chusteczek Nivea - bardzo mokre i super sobie radzą :)
Frankowi skóra też się teraz łuszczy - pod tymi lampami do żółtaczki. Pielęgniarka powiedziała, że to dlatego, że nie mogą go niczym nawilżać. I że jak w domu będziemy go kąpać w oliwce to wróci do normy.

A czy, którejś z was dziecko miało problemy z trądzikiem noworodkowym?? Mój Krzyś od wczoraj ma coraz więcej krostek :dry: Czym to paskudztwo można smarować?? Szukałam informacji w internecie ale na każdym forum inne sposoby więc wolę zapytać u źródła ;-)

reklama
Mój miał. Pediatra wyslala nas do dermatolga, która przepisala robione kosmetyki. tonik i krem...Nie pomoglo:dry::dry::dry: Jak mial pol roczku i sloneczko zaczeło czesciej przygrzewać zlazl sam....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry