• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

reklama
na dworek Nivea dla dzieci specjalny na zimno, wiatr i mróz.

Tak jak ja. Za to po kąpieli smaruje balsamem Nivei.

Pupka sliczna zagojona :) Ale i tak zostajemy przy szarym mydle! Zero chusteczek i maści wszelakich. Jedynie bepanthe doraźnie.

Niedługo Asia kończy rok i myslę że już będzie mogła z Julią stosować ten sam płyn do kąpieli. bo do tej pory miały osobno - Asia się pierwsza kąpała, potem Julka wchodziła, chwilę sie pobawiły a potem Julka sama ze swoim płynem.

Tak jak ja. Za to po kąpieli smaruje balsamem Nivei.

Pupka sliczna zagojona :) Ale i tak zostajemy przy szarym mydle! Zero chusteczek i maści wszelakich. Jedynie bepanthe doraźnie.

Niedługo Asia kończy rok i myslę że już będzie mogła z Julią stosować ten sam płyn do kąpieli. bo do tej pory miały osobno - Asia się pierwsza kąpała, potem Julka wchodziła, chwilę sie pobawiły a potem Julka sama ze swoim płynem.
ja tez planuje jak ten mi sie skonczy zobaczyc cos dla "starszych" dzieci po roku :) i szamponik oddzielnie :)

Dziunka ja też sporadycznie używam chusteczek (nie dlatego ze oszczędzam ;P) ale dla mnie one są klejące i nie ma to jak pupa umyta mydełkiem i wodą i posmarowana delikatnie bephantenem.
Teraz naprzeciwko zlewu mam pralkę, na pralce przebierak i tutaj sie przebieramy i myjemy.
No jak jest kupka to ostatnio chusteczkami ją zbieram (do niedawna po naszej akcji odparzeniowej tylko gąbką i ją płukałam i przepierałam w mydełku antybakteryjnym i myłam pupkę szarym mydłem Jeleniem) a po chusteczkach, mydełko i woda i ciut bephantenu.

My tez uzywamy kremu na kazda pogode. Ostatnio mi sie skonczyl i uzywalam zwyklej nivei i tez super ;-) nawet nie wiem czy nie lepiej, wszystkie zaczerwienienia na buzce od razu znikaly

ja tez planuje jak ten mi sie skonczy zobaczyc cos dla "starszych" dzieci po roku :) i szamponik oddzielnie :)

Kasiula my tez uzywamy plynow juz dla starszych dzieci i jest ok. nie ma zadnych alergicznych reakcji. Teraz tylko szampon musze dokupic bo te plyny szczypia go troszke w oczka gdy mu splukuje glowke.

My tez uzywamy kremu na kazda pogode. Ostatnio mi sie skonczyl i uzywalam zwyklej nivei i tez super ;-) nawet nie wiem czy nie lepiej, wszystkie zaczerwienienia na buzce od razu znikaly

Kasiula my tez uzywamy plynow juz dla starszych dzieci i jest ok. nie ma zadnych alergicznych reakcji. Teraz tylko szampon musze dokupic bo te plyny szczypia go troszke w oczka gdy mu splukuje glowke.

My uzywamy mydełko nivea do kąpania i mydełko oilatum do buzi, do tego szampon nivea rumiankowy. Jest ok i na razie nic nie zmieniam :)

My uzywamy mydełko nivea do kąpania i mydełko oilatum do buzi, do tego szampon nivea rumiankowy. Jest ok i na razie nic nie zmieniam :)

Ja tez uzywalam nivei do kapania, ale tu z produktow nivei mozna dostac tylko i wylacznie krem zwykly a z PL nie mial mi kto przyslac wiec kupilam tutaj juz dla starszakow ;-) do tego ma barwniki do wody i od czasu do czasu mu wrzucam do zabawy i plyn do piany dla starszych do urozmaicenia kapieli ;-)

Nie wiem jakos Oli wydaje mi sie juz o wiele starszy niz jest i traktuje go jak starszaka ostatnio. Nic mu nie jest a i oszczedzamy bardziej :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry