reklama

Pielegnacja naszych kruszynek

Laseczki a jak tam z pielegnacja ząbków Waszych maluchów hm?? Czym myjecie maluchom?? Ja jestem pozytywnie zaskoczona bo my uzywamy pasty elmex dla dzieci od 1-6 lat i szczoteczki zwykłej z włosia miekkiego i małą główka no i mały nie dość ze zasmakował w miętowej paście to jeszcze na widok szczoteczki sam otwiera i nastawia dziuba. Po myciu otwiera buzke i chucha z dzwiekiem aaaaaaaaa tą miętówka :-p a potem bierze szczoteczke i sam sobie ją tłamsi w dziubku........taka prawdziwa szczoteczka lepiej woli niz silikonowa nakładka na palec, takze ciesze sie ze szoruje ząbki szczoteczka i pasta z przyjemnoscia aaaaaa a dzisiaj dałam mu moja szczoteczke i on szorował zęby mi a ja jemu hahaha ale miał ubaw :-)

reklama
ja myje pasta do zebów ZIAJKA od pierwszego ząbka Paweł ma zwykla szczoteczke od 0 i nia szoruje ma tez taki zestaw 3 szczotek i te gumowe lubi smaruje troche na szczoteczke i Paweł sam smaruje po zębach :) musze paste chować bo jak widzi to krzyczy zeby wiecej dac jej :)

Ja używam Nenedent Baby i szczoteczkę silikonową (zwykłą, nie tą na palec). Alicja uwielbia szczoteczkę i pastę tylko, że ... nie pozwala mi nic poszorowac bo od razumizabiera i sama sobie ssie i gryzie szczotkę i zjada pastę :D

my uzywamy aquafresh dla małych dzieciątek juz chyba ze 3 miesiace i mlody wciaz kocha myc zeby. Najpierw sama mu szoruje a potem on z niekłamaną przyjemnością dokańcza dzieło mamy

my uzywamy elmex, szczoteczka z dziurka w srodku, taka 0-2 chyba, ignas uwielbia myc zeby:) wprawdzie szorowania tam malo, mietoli i czasem poszoruje, ale liczy sie przyzwyczajenie:)

Ula a co dawałaś Olinkowi na krosteczki na ciałku? Co mogłabym Marcelowi podać bez lekarza?? Kurde mój ma obsypany cały brzuszek az po cycuchy no i odcinek dolny plecków [tak jak pampers] no i sie zastanawiam czy to nie od tych hugiesów. Bo zaczelo sie to dziac chwile po ich zakupie. Za moment skonczy sie ta paczka wiec wracamy do bella happy ;/ troche mi sie to nie usmiecha no ale kupimy rozm. 5 i mam nadzieje ze nie beda sie rozwalać. Jesli wysypka nie zejdzie to do lekarza bede musiala z tym isc. Bo on nie ma całego ciała wysypanego tylko tak jak pisalam brzuszek i tył plecków w okolicach pampersa no i nie sa to czerwone krosty tylko taka drobna kaszka podskórna która w niczym Marcelowi nie przeszkadza.

edit: się zagalopowałam, nie ten dział ;/ przenieście dziewczynki jak coś oki? :)

Mama odpowiadam Ci tutaj...a wiec my tez mielismy na początku kaszkę lekko czerwoną na brzuszku ale nie na piersiczkach i na pleckach, potem cos na udkach, potem zmieniło sie to w kaszkę podskórną, to trwało jakis 1-2 tygodnie. Nie mam pojecia od czego? Moze wypralam malego reczniki z moimi w Arielu? Sama nie wiem. Dawalam niby mu wapno ale nie zawsze bo zapominałam 2x 2,5 ml lekarz nawet kazał po łyzeczce czyli to pewnie ok 5 ml.
Znalazłam probki Oilatum soft bo mi sie skonczył i nie kupowałam od dawna, maz po kapieli smarował oilatum i w dwa dni przeszło. Nózki smarowałam tez w ciagu dnia oilatum, brzuszek i plecki moze tez ze 2x wszystko zeszlo slicznie.
teraz walcze z buzia, plamka na pupie i nozce, na nozce juz ten strupek sie rozmiękczył a smaruję od masci cholerstelorowej, po behanten, alantan, oilatum itd podczas kazdego przebierania pampka.

Mama kosiarka ma jakies funkcje??i co w tym dziwnego ze dziecko bylo tak ubrane??Kacper tez wczoraj latal w krotkich spodenkach i bluzce z krotkim rekawkiem po dworze i nie widze w tym nic dziwnego??u nas od paru dni jest po 22-24stopni.

reklama
AZA zazdroszcze takich zakupow, ja dzisiaj jade po jakies butki, musze koniecznie kupic ;)
mama super sandalki i kosiarka tez fajna :]
u nas dzieci chodza roznie ubrane, od samych bodow (polroczniaki) do polarkow jeszcze.
Moj wczoraj latal w dlugich spodniach i koszulce z krotkim rekawkiem ;) ale dzisiaj ubieram juz krotkie spodenki chyba bo megaa cieplo... musze mu tez kupic sandalki bo jeszcze nie mamy :(

aa musze napisac, ze kuchnia byla strzalem w dziesiatke:tak:
Maly jest zachwycony, caly czas cos "gotuje":-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry