reklama

Pielęgnacja naszych maleństw

u mnie jest w ruchu cały czas mąka ziemniaczana i pupcia jest piękna, pudrują ją przy każdej zmianie pieluszki, raz mąż nie popudrował mąką i zrobiły nam się krostki które zlikwidowaliśmy bephantenem. a więc polecam mąkę ziemniaczaną:)

reklama
co do kremów na zimę, ja stosuję nivea baby na każdą pogodę, wg mnie świetnie pachnie i na razie nie uczula, odpukać
pampersy jak na razie kupujemy w biedronie, teraz 2 co prawda raz czy dwa razy przeciekły, ale chyba dlatego że źle zapiełam
chusteczki wypróbowaliśmy chyba wszystkie możliwe, najbardziej mi osobiście przypasowały Nivea i babydream, reszta wydaje mi się za mokra przez co są zimne i jakąś chwilkę trzeba zagrzać w dłoniach bo inaczej moje dziecię doznaje szoku
po kąpieli na razie stosuję oliwkę z Hippa, ale jak się skończy to mam zamiar przejść na mleczko Nivea sensitive, gdzieś wyczytałam nawiasem mówiąc że oliwkę najlepiej stosować nie dłużej niż do miesiąca życia dziecka, bo wtedy daje najlepsze efekty, później polecają przejść już na mleczka i balsamy, ale każdy robi jak mu wygodnie

Problem już mamy z głowy
smarowałyśmy maścią ale nie schodziło
Wystarczyły dwa pampersy z huggiesa i przeszło.
Teraz jej daję na przemian raz dadę potem huggiesa i na noc tylko huggiesa przemywam wodą i pudruję mąką ziemniaczaną i dupcia jest ok nie mamy już odparzeń:-)
Dziękuję za rady

Mój ma też wrażliwą pupę. Słyszałam o mące ziemniaczanej, ale jakoś jeszcze nie zastosowałam jej.Na razie nam pomaga smarowanie po kąpieli kremem ochronnym przeciw odparzeniom z Johnsona, a po każdej zmianie pieluszki pudruję go pudrem z Penatenu.

mnie lekarka zakazała używania wszelkich mydełek,oliwek itp,tylko dodawac do wody płyn emolium i kremowac emulsją do ciała emolium i powiem że faktycznie skóra po tym jest ładniutka

mi pielegniarka radzila myc dziecko sama woda, ale jakos nie umiem sie przelamac... choc po bambino ma lekko sucha skore. a czym smarujecie buzki dzieci jak wychodzicie na dwor?

Herbata ja w UK nie moglam znalesc zadnego kremu dla niemowlat na zimna pogode, same nawilzajace sprzedaja :eek: poprosilam mame zeby mi cos w Pl kupila i przyslala mi krem Musteli, z ktorego jestem bardzo zadowolona :)
Potem znalazlam, ale tylko na internecie.

Ostatnia edycja:
mnie lekarka zakazała używania wszelkich mydełek,oliwek itp,tylko dodawac do wody płyn emolium i kremowac emulsją do ciała emolium i powiem że faktycznie skóra po tym jest ładniutka
my używamy emolium od początku, ale teraz postanowiłam przejść na nivea, kupiłam już emulsje do ciała i płyn do kąpieli. Emulsją już Antosie smarowałam i jestem zadowolona, a płynu zacznę używać jak emolium mi się skończy. A za miesiąc mam zamiar zacząć używać szamponu:)

mi pielegniarka radzila myc dziecko sama woda, ale jakos nie umiem sie przelamac... choc po bambino ma lekko sucha skore. a czym smarujecie buzki dzieci jak wychodzicie na dwor?
ja początkowo nic nie używałam, ale od kiedy zrobiło się chłodniej używam nivea na każdą pogodę - Antosia bardzo lubi jak jej smatuję buziaczka :)

reklama
a ja smaruje wazelina biala z ziaja, maluszek ma tradzik niemowlecy i z tydzien temu juz nie moglam patrzec na te czerwone policzki - normalnie czerwone placki, szorstkie i z luszczaca sie skora - wzielam moja kolezanke wazeline (tylko to do ust uzywam i nie pekaja i wogole , czasami naloze na wazeline pomadke) i wysmarowalam buzke na noc, rano patrze a jego policzki nie sa czerwone juz - tylko w normalnym kolorze i kilka krostek(tradzik) , po paru dniach skora sie wygladzila i jest piekna

z pupa nie mamy problemow, a jak sie zaczerwieni bo cos zjem niesprzyjajacego to bephanten gruba warstwa i po problemie

i ciagle ta glowka, ciemieniucha jest zolta a my mamy glowke jak w lupiezu! jak natluszcze oliwka , wyczesze troche jest ok wieczorem a rano jakby go ktos sniegiem obsypal.. teraz nie wiem czy to przesuszona glowka czy jakas biala odmiana ciemieniuszki..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry