reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pielęgnacja naszych maluchów

Ja też już obcięłam paznokcie Julci.
Co do spacerku to na dzisiejszej wizycie u położnej dowiedziałam się, że mogę już ją zabrać na spacerek skoro temp. wynosi 0. Na początku krótki bo 30 min.Tak więc od jutra zaczynamy werandowanie 15 min, pojutrze 30 min, a w piątek na spacerek w wózku 30 min do przychodni do położnej. Zresztą taki szybki spacer do przychodni mała ma już za sobą w dniu wczorajszym a byo trochę chłodniej:tak:
Trochę mnie to zdziwiło, że tak szybko ale widzę, że też tak piszecie.
Nam pępowina jeszcze nie odpadła.

reklama
Myszka-do tego co używasz dorzucić jeszcze mogę kąpiel z mąką ziemniaczaną. Możesz też przemywać pupkę przy zmianie pieluch właśnie wodą z dodatkiem mąki ziemniaczanej-łagodzi wszelkie podrażnienia.U nas zawsze pomaga.
No i sudocrem u nas się sprawdzał. I dużo kładź maluszka bez pieluszki.

sudocrem u nas na odparzenia tez nie pomagał
tez polecam -sucha mąka ziemniaczana w dużej ilości- cuda działa!
tak samo- odstaw chusteczki nawilzane
myszka zweryfikuj tez
1. co jesz
2.jaka jest kupka

o oczkach też słyszałam od zew a kończymy na wew. kąciku oka- bo to tu zbieraja się wszelkie syfy;-) a dziewczynkom nie robimy zmarszczek-hehehehe;-)

Ostatnia edycja:
Asiuk, no ja mam na razie ubogą dietę: gotowane mięso, wędlina, trochę dżemu, jakaś drożdżówka, resztę po jednej rzeczy wprowadzam, nabiału jeszcze nie za wiele, bo jakoś mam uraz po Mateuszu. Mikołaj jest spokojny, brzuszek go nie boli a kupki żółte jak jajecznica i częste.

dziewczyny:) jakich pieluch używajcie? i czy zawsze smarujecie kremem przeciwko odparzeniom (np. nivea) pupę po zmianie pieluszki?

reklama
dziewczyny:) jakich pieluch używajcie? i czy zawsze smarujecie kremem przeciwko odparzeniom (np. nivea) pupę po zmianie pieluszki?

W tej chwili używamy pampers premium care bo były w promocji, z huggiesów nie byłam zadowolona. Fajne tez byly pieluchy babydream z rossmana. Jak skończymy te premium care to mam zamiar przetestować biedronkowe pieluchy. A pupcię smaruję za każdym razem.

Do góry