reklama

pielęgnacja naszych maluszków

Jeśli chodzi o alergie od proszku do prania a Dota używa trzech to w prace część tej chemii zawsze zostaje musisz stosować jeden proszek ale przedtem musisz puścić pustą pralkę na 60 stopni aby ją wypłukać. Alergolog mi kazał tak zrobić z Madzią płukać w mydle w płatkach aby nie podrażniać jej twarzy bo ona miała wielką rane wtedy

Jeśli chodzi o alergie pokarmową możesz podawać alergen mu nawet już 4-6 tygodni a teraz mu to wyskoczyło bo może jest słabo uczulony na ten produkt. Zastosuj dietę żadnych dodatków do jedzenia, mód odstawiamy, jaki kol wiek nabiał, cytrusy, pomidory, malina, truskawka w soczkach też. Kup OILATUM emulsie do kąpieli i krem tej samej firmy do twarzy tylko musi być SOFT jak mu myjesz twarz to nie wycieramy jej tylko przykładamy ręcznik i od razu smarujemy kremem ponieważ wtedy uzyskamy odpowiednie nawilżenia, podawaj też wapno przez 7 dni 2 ml taka jest dawka dla naszych dzieci. Jęśli mu po tym nie zacznie bieleć ciągu tygodnia, nie mówię tu o całkowitym wyleczeniu bo widoczne to dopiero po 3-4 tygodniach.

Sorry że tak chaotycznie napisałam ale Madzia mi dziś marudzi i jeszcze mam Roksane dość chorą resztę dopiszę później

reklama
ale przedtem musisz puścić pustą pralkę na 60 stopni aby ją wypłukać. Alergolog mi kazał tak zrobić z Madzią

Anetka to mne rozbawilas, az sie koleznaka spojrzala z pokoju czemu sie ciesze, jak doczytalam to tego momentu bez konca zdania to tak fajnie wyszlo jakbys to Madzie puscila na 60C w tej pralce. Takie wyrwane zdanie z kontekstu :-D:-D:-D

Jutreznka,Jutrzenka...hehe:-D

Wiecie jeszcze sie pozale z tymi policzkami...dziś kolejny dzień tak samo....teraz czyli rano policzki normalne-bez krostek, blade....tak było tez wczoraj...
A wieczorem przed snem były bardzo mocno czerwone....
Czekam do poniedziałku i pojdziemy do lekarki...

paula duzo dzieci po tym nestle po 1 roku ma uczulenie właśnie na buziaku to leko zawiera duzą dawke mleka krowiego większa niz w innych mlekach i nawet jeżeli dziecko nie reagowało tak na mleko do tej pory to po nestle dostaje wysypki

dota tak jak anetka napisała być może to od masła
i pamietaj ze w słoiczkach tez jest mleko więc może alergen sie skumulował i teraz wychodzi
ja tez kapie Kubę w oliatum i do buzi akurat mam emolium

a u nas wczoraj modyfikacja kopytek była kopytka z masełkiem (tz delmą) roztopioną z cukrem i cynamonem pychotka

Dota-tak czytam Twojego wcześniejszego posta-słuchaj co do wapna to nie dawaj już -słyszałam od naszej pediatry że wapno mozna tylko kilka dni dawać bo można nerkom zaszkodzić!!!! (ja jak podawałam Kubie wapno to w wyniku moczu -robionym po tym podawaniu wapna i wyszło że ma szczawiany wapnia) a jeśli chodzi o ZYRTEC-to owszem -jest na receptę-Kuba dostaje.(już jest na 3-ej buteleczce)

no to już nie dawaj co by małemu nie zaszkodzić-jak będziesz u lekarki to zapytaj czy może dać Ci na bad.og.moczu to zobaczysz czy ok wszystko tak dla św.spokoju. :tak:

Wapno się odkłada w nerka ja nie mogę za bardzo go pić ale tydzień mu nie zaszkodzi a pomoże aby oczyścił organizm nie wolno stosować wapna dłużej niż 7-10 dni bo potem mamy takie wyniki w badaniach
Zapomniała też dodać abyś dała małemu Lacydofil aby jelita sie pogoiły bo alergia robi spustoszenie w jelitach i małego może boleć brzuch. W jelitach są takie włoski które zanikają jak dziecko ma podawany alergen dość długo i powstają kłopoty typu ból brzucha dziwne kupi częste odparzany na tyłku choć dziecko nie chodzi długo jak zrobi kupe, nadmierne gazy

reklama
Anetka-super dzięki!!!!-bardzo pomogłaś mi tą informacją o tym zaniku włosków1!!! muszę kupić bo właśnie Kuba tak ma że go brzuszek boli a dziś pojawiły się czerwone placki pod oczkami-czyli znów coś uczula!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry