reklama

pielęgnacja naszych maluszków

dota aneta ma racje, wapna nie mozesz podac dłuzej niz 7 dni. nie jest szkodliwe ale jak sie dluzej stosuje moze odkłądasc sie w nerkach. nam jeszcze pediatra powiedzial zeby podawac rozsądnie bo moze powodowac bule brzuszka i luźniejsze kupy.

zyrtek mozesz podawac długo...jest na recepte ale faktycznie pomaga. paweł tez zaczal teraz kolejną buteleczke.

a jeszcze dzis przyszło mi cos do glowy..bo wiesz pawłowi ostatnio tez porobiły sie plamki na skórze szczegolnie na brzuszku. nie widac tego ale czuc pod dłonią tak jakby cos w rodzaju liszaja, no i ma popuchniete powieki. nie cały czas, ale raz mniej raz wiecej. no i lekarz twierdzi ze w 90 % uczula go to co teraz pyli!!! a w lutym pyli leszczyna i olcha...ponoc wstretne dla alergików. do tego zauwazylam ze paweł ma tak jakby since pod oczami a to np jest typowy objaw dla dzieci uczulonych wlasnie na te wszystkie pylenia..tak samo jak mogą pojawic sie plamki na policzkach....

reklama
Ile ja czytałam o alergii i pielęgnacji skóry z AZS bo co byłam u lekarza z Madzią to było gorzej z nią i postanowiłam sama zacząć ją leczyć i dziś jej buzia przypomina buźkę dziecka a nie jakąś wielką ranę

Niewiem czy ten temat tu już był, ale niemam zabardzo czasu szukać;-)

Dziewczyny S.O.S.
Ratunku!!!
Potrzebuje waszej porady co zrobić, Daria odparzyła sobie jakieś ponad 2 tyg tyłek, ale to tak porządnie że niemoge nato patrzec:-( przerobiłam już 5 różnych kremów (nivea, Bobini, AA Therapy, Sudocrem i jeszcze jeden nie pamietam nazwy) no i cholera jasna nic to nie daje!!!!!!!! odparzenia są nadal, raz jest zaognione bardzo raz mniej, najpier wyły bąble one potem popękały, ale widze że znów sie robią!! Już niewiem co robić:-( Od paru dni Daria chodzi większoą część dnia bez pieluszki zupełnie, jak sie posika to zmieniam jej majteczki i spodenki, a pampers tylko do spania i na noc, i cholera to też ***** daje...
A piecze czy swędzi ją to strasznie zwłaszcza wieczorem jak zasypia, to wyje i sie rzuca cała po łóżku, starając sie drapać przez pampersa:-(
Ja już niewiem co robić, co kupić, doradźcie coś, może któraś miała cos takiego i co pomogło? Pliss o rade bo mi już darusi żal że tak ją to swędzi i piecze

agata wiem co czujesz bo paweł tak odparzył sobie tylek w szpitalu. po jednej nocy miał krwawiące rany ktore dopiero teraz sie zagoiły....

a wiec kup w aptece zwykły fiolet taki do smarowania w buzi czy nawet przy ospie sie tego kiedys uzywało. to wysusza.

ja miałam taką probówkę z długim patyczkiem w srodku i tam wlałam fioletu i smarowałam pawłowi pupe..kazdą ranke osobno, kazde zaczerwienienie
ale mozesz patyczkiem chigienicznym.
jak posmarowałam to pozniej dostałam robiona w szpitalu maść: cynk z oliwą.
takie cos mozesz zrobic sama. kup cynk w aptece w proszku i dodaj do tego oliwy z oliwek zeby konsystencja byla gestej masci, i polewaj pozniej na ten fiolet.

i bardzo wazne zeby nie myc przez ten czas pupy chusteczkami mokrymi tylko za kazdym razem pod bieżącą wodą i mydełkiem.pozniej dobrze osuszyc.

pawłowi ladnie sie wygoiło a mial naprawde okropnie. pozniej mu sie strupki porobiły ale juz wszystko odpadło. a teraz ma blizny bidulek..tyle go to kosztowało..

mam nadzieje ze w miare ci to opisałam...

a ten fiolet i oliwa z cynkiem na serio pomaga bo w szpitalu inne babki tez stosowały sudokremy linomagi i inne a poprawy nie bylo...a po tym od razu widac bylo polepszenie tak ze spróbuj.

Ostatnia edycja:
a i jeszcze jedno. jak bedziesz ją wycierac albo myc to pewnie mala bedzie sie darła w nieboglosy....najgorzej jest pozniej powycierac to na sucho...po umyciu..paweł wył i strasznie sie rzucał..ale musisz to przecierpiec. kilka dni i bedzie juz ok:tak:

oki dzięki viki spróbuje, ale wiesz co bo ja niby napisałam że odparzyła tyłek, a ona odparzyła sobie nie tyłeczek tylko no wiesz;-) tam wyżej,
czy tam tez moge jej tym zafioletować??
Aha no i co, pampers nato? Nobo fiolet to brudzi bardzo:confused:

Ataata-a może Daria ma na coś uczulenie i tak reaguje??? może w kupce są te alergeny i wystarczy że kilka sekund przylegają do skóry jak mała zrobi kupkę i to wąśnie jest powodem tego zaczerwienienia????-już prędzej pisałam dziewczynom o takiej emulsji poleciła mi ją kumpela z apteki która w niej pracuje-Kubie bardzo pomaga - UNIBASIS-kosztuje tylko 9zeta-natłuszcza nawilża.(poczekaj skiknę po nią i spiszę co tam nagryzdali)

UNIBASIS
-pomocniczo w miejscowym leczeniu i łagodzeniu zmian skórnych powstałych na tle atopowego zapalenia skóry tj.procesów zapalnych z chorobami alergicznymi (wyprysk,świerzbiączka,pokrzywki)objawiających się świądem,zgrubieniami skóry,wysuszeniem lub podrażnieniem pod wpływem czynników zewnętrznych (woda,UV,temperatura,detergenty,itp.)Łagodząco w świądzie starczym.pielęgnacyjnie do każdego rodzaju skóry,także wrażliwej skłonnej do podrażnień.Pielęgnacyjnie w leczeniu skóry w miejscach pourazowych i pooperacyjnych.miejsca chorobowo zmienione smarować 2 razy dziennie lub w miarę potrzeby częściej. Unibasis posiada uniwersalne właściwości pielęgnacyjne.Łagodzi stany zapalne skóry.Szybko penetruje w nią-wchłania siędobrze pozostawiając odpowiednią warstwę ochronna.wyrażnie nawilżai uelastycznia,zmniejsza nadmierne złuszczanie naskórka i szorstkośc skóry.nie zawiera środków zapachowych i barwników.
mam nadzieję że i Wam się przyda i pomoże :tak::tak::tak::tak::tak::tak:-trzymam kciuki żeby Darusi było lepiej. a jesli będzie się to dłużej utrzymywać to musicie do lekarza iść-a jeśli chodzi o sudokrem-na takie coś -to wcale nie działa -jeszcze bardziej Kubie podrażnił pupę.:tak:

widzę że piszecie o fiolecie-tylko Ataata-tup go na wodzie a nie na spirycie!! (bo mała się wścieknie)-moja kumpela kiedyś tak załatwiła małego darł się jak oparzony!!!!

oki dzięki viki spróbuje, ale wiesz co bo ja niby napisałam że odparzyła tyłek, a ona odparzyła sobie nie tyłeczek tylko no wiesz;-) tam wyżej,
czy tam tez moge jej tym zafioletować??
Aha no i co, pampers nato? Nobo fiolet to brudzi bardzo:confused:

mozesz smarowac...spoko. no i pampers na to

a to o czym pisze kasiamaj to chyba nie bardzo nadaje sie na pupe i okolice bo to nawilza a tam trzeba to wysuszyc....

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry