reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja naszych maluszków:)

reklama
aniasorsha pisze:
Dziewczyny, nie wiem czy próbowałyście, ale u nas bardzo sprawdziły się pieluszki z rossmanna - te bordowe. Odpowiadają mi dużo bardziej niż pampersy. No i nie muszę dodawać, że są tańsze. Mają taką samą powłoczkę jak pampersy 1, ale są dużo bardziej chłonne. Mają taką fajną gumeczkę z tyłu - jak huggiesy.
Fakt, że są ciut grubsze od pampersów, ale minimalnie. A może to i lepiej, bo zdrowiej dla stawów biodrowych.

Próbowałam też chusteczki nawilżające z rossmanna i w zasadzie też się sprawdziły, choć materiał, z którego są zrobione jest trochę mniej delikatny niż ten stosowany w pampersach.

A może by założyć wątek hity i kity, gdzie będziemy pisać co się u nas sprawdziło, a co nie. Łatwiej będzie znaleźć pewne informacje.

Aniu, ja używam chusteczek z rossmanna babydream sensitive, i są OK, rossmann ma też inne chusteczki, i z tamtych nie byłam zadowolona. A pieluszki też mi odpowiadają, chociaż moim zdaniem jeszcze fajniejsze są fioletowe tesco. pampersy i huggies jak dla mnie bez sensu.

mi na majówkach dziewczyny poradziły zeby zasypywac potówki pudrem. I naprawde pomogło. przy tej fali upałów mała nie ma ani pół potówki

witam dziewczyny dawno sie nie odzywałam bo maluszek byl strasznie marudny u nas sie pappersy nie prawdziły przeciekały kupki Kacperka urzywamy teraz hagisów i jest o wiele lepiej u nas nie ma potówek ale bym juz chciał zeby sie te upały skończyły bo nawet nie można wyjśc z maluszkiem na spacer dopiero jak sie ochłodzi to wieczorem wychodzimy

Ja wychodze na spacerek 2 razy dziennie - tylko uwazam żeby maluch był dobrze osłonięty budką i parasolka i staram się chodzić w cieniu - w parku na szczęście nie jest to trudne bo cienia dużo. Za to dziś przypiekłam sobie pięknie ramiona i kawałek pleców (głęboko wycięta bluzka) bo się smarowałam ale niedokładnie - no i na plecach kawałek nie dosięgnęłam - jestem teraz w biało czerwone paski :(

No i oczywiście Karolek jest w samym rampersie albo body- najlepiej takiem bez rękawków ale znosi te upały w mierę dobrze - nie ma nawet potówek (poprzednio miał przy takiej fali upałów)

Pysiu - ja smarowałam potówki na buzi też i pięknie poschodziły.

Przepraszam, że odpisuję dopiero teraz, ale cały tydzień nie miałam czasu wskoczyć na net....

reklama
Do góry