• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pielęgnacja Naszych Skarbeczków

Moja niunia też śpi z nami i boje się że juz ją od tego nie odzwyczaję :zawstydzona/y:Ciągnie cyca 3 razy w nocy i śpi bardzo czujnie co parę minut otwiera oczy i patrzy czy lerzę przy niej lub dotyka mnie rączką,śpi między karmieniami więc i ja się wysypiam.Juz tego samego dnia po cesarce musieli mi ją dac na noc bo strasznie płakała jak tylko poczuła mój zapach i dotyk spała cała noc bez jęknięcia.:tak:Taka mam pieszczochę:-D

reklama
moja corcia zachowuje sie podobnie w dzien co ja odloze do lozeczka to placze a jak tylko ja wezme na rece zasypia musze byc caly czas obok zeby pospala :)ale za to w nocy spi ladnie u siebie :)

wytrzyma wytrzyma , mój na spacerku śpi po 3 godziny a w domu prawie wcale

no niestety nie udało sie, od połowy spaceru (tak po 25 min) był wrzask w niebogłosy mimo, że przed wyjściem była tankowana :-)
niestety od paru dni domaga się cyca co 30 minut :-p

Dziewczyny a ile tygodniowo powinny przybierać na wadze noworodki?
Moj Maluszek w 14 dni przybrał 500g.

moja coreczka przybrala 320g w 6 dni czyli powiedzmy ze w 12dni przybralaby 640g to dosyć sporo ale akurat u mojej niuni pozytywnie bo urodzila sie z bardzo niska waga wiec nadrabia zaległości. gdzies wyczytałam ze dzieci przybieraja średnio ok 30g dziennie czyli ok 200g tygodniowo

gatta ja byłam z małą 2 dni w domu, czyli też był tydzien po porodzie.. było pochmurnie i zimo tego dnia.. przyszła polożna i mówi że jaknajbardziej już można na świerze powietrze tylko ubrac ciepło.. no i akurat tego dnia nie mogłam bo jeszcze sie źle czułam więc dałam ją na taras w wózku ale na drugi dzień już poszliśmy z M i małą na spacerek i to aż na 45minut!

ELI dzieki wielkie za porady;) moj Synus sie urodzil w maju wiec problemu nie bylo, a teraz to nie wiedzialam, ktos mi powiedzial,ze po miesiacu:szok: a wozek mnie korci hihihi jutro tydzien, ale ja na chodzenie na spacerki nie dam rady:no:

dziewczyny czy wasze pociechy też tak ulewają:-( ja swojego maluszka staram się nosić po każdym karmieniu ale nie zawsze mu się odbija, pediatra powiedział żeby nosić do skutku ale ile to można od karmienia do karmienia:sorry:

Bartuś też ulewa
ta sama sytuacja co u Ciebie też nosze go po każdym jedzonku ale nie zawsze mu sie odbije a potem ulewa i to dość sporo nawet raz sie martwilam ze wszystko co zjadł to zwymiotował bo nieraz jest to typowe ulewanie czyli jedzonko spływa po bródce a nieraz wymiotuje pod ciśnieniem:-( ale widzę ze już jest dużo lepiej więc nie panikuje
Julka mi wcale nie ulewała więc to dla mnie nowość:confused2:

Hejka kochane, u nas synio przybrał np w szpitalu 100 przez jeden dzień, ale tyeraz przybrał 660 w 14 dni, ogólnie norma to 150-250 na tydzień, wiec jesli przybiera ok tyle to jest super. Co do ulewania, to mój maluch tez mocno ulewał do jakiegoś czasu, teraz już ma meisąc i ulewa troszkę i bardzo żadko, staram sie "odbijać" po jedzeniu, ale nie zawsze to robię, nie zawsze się udaje i jest ok.

reklama
co do przybierania - to tak jak szyszunka pisze: 150-250 tygodniowo, ale przez pierwsze 3 miesiące dzieci przybierają najwięcej i średnia wychodzi między 800-1200g na miesiąc.

mój mały też ulewa po kazdym jedzeniu, zdarzyło się nawet chluśnięcie... radzimy sobie z tym w ten sposób, że robie mu przerwy w karmieniu podczas których doprowadzam do odbicia i po jedzeniu znowu. często jest to teoria, bo z tym odbijaniem różnie bywa, tak jak u Was. Noszę i noszę a tu nic, a po 40 minutach cieknie mu z buzi :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry