reklama

Pielęgnacja niemowlaczka

reklama
a co radzić na wzdęcia u malucha? napina się, pręży. kladę go na brzuszku, masuję,,, piłam koperek, dawałam mu espumisan i nic. teraz stosuję proszek troisty ale tylko gdy bardzo płacze, bo z tym też nie mozna przesadzić

A co z ta kompiela, mojemu malenstwu jeszcze pepek sie trzyma i boje sie go pozadnie wykapac :-( Co radzicie? Zakleic go na czas kapieli? Jak na razie Adasia kompalam tylko dwa razy :baffled: i mam stracha bo za kazdym razem strasznie sie wydzieral. Moze nie umiem tego robic :-( Dodam ze mam wanienke Fisher Price Akwarium

Adas13 u nas też kikucik jeszcze nie odpadł a kąpiemy Rysia codziennie. Pierwsze 2/3 dni był płacz a teraz jest juz spokój;-). Myjemy go na przewijaku myjką a jak już cały wymyty to do wanienki opłukać, mąż go bardzo powolutku wkłada no i temperatura wody jest istotna. Czasem zdaża się płacz podczas wyciągania z wanienki. A wanienke mamy najzwyklejszą, na dno kładziemy pieluszkę tetrową i nie za dużo wody.

Adas13 u nas też kikucik jeszcze nie odpadł a kąpiemy Rysia codziennie. Pierwsze 2/3 dni był płacz a teraz jest juz spokój;-). Myjemy go na przewijaku myjką a jak już cały wymyty to do wanienki opłukać, mąż go bardzo powolutku wkłada no i temperatura wody jest istotna. Czasem zdaża się płacz podczas wyciągania z wanienki. A wanienke mamy najzwyklejszą, na dno kładziemy pieluszkę tetrową i nie za dużo wody.

U nas też kikut jeszcze jest a kapiemy tak samo jak DomBar :-):-). Wanienka zwyczajna i jak jest woda idealna to Filipkowi kąpiel bardzo się podoba:tak:

A mój Piotruś puszcza bąki aż miło... Zastanawiam się skąd tyle się tego bierze. Za to z kupką są problemy i czasem 2 dni nie robi. Potem jest niespokojny. Ale za to jak zrobi, to szkoda gadać. Dla mnie jednak to prawdziwe święto!!!

Dziewczyny a uzywacie samej wody jak myjecie myjka? Ja te moje nieszczesne 2 kompiele to tylko w wodzie a po oliwka Nivea, bo luszczy nam sie skorka na zgieciach :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry