reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
Komunia w niedziele a kupki brzydkie caly poniedziałek, nad ranem też była zielona ale bez już tych smug na szczęscie bo one mnie przerażały. Wiem, że ważne będą kupy dziś i jutro alarm ewentualnie, nie? Mam nadzieję, że to coś incydenatlnego sypanego np... tylko co..?
Czy każda zielona kupa świadczy o alergii?

Zazwyczaj tak, czasami zielone kupy są np. jak dzieci zaczynają być przeziębione lub były wychłodzone.

Jesli chodzi o pieluszki to u nas sprawdzają się bardzo dobrze z rossmana,a haggisy były najgorsze bo przemakały.
A jeśli chodzi o krem to my smarujemy buźkę zwykłym bambino lub ziajka bez filtra,kurcze a powinnam z filtrem:zawstydzona/y:?

Kaja nie każda zielona kupa to alergia !! mogłaś przegrzać Maluszka - wkońcu ciepło ostatnio i wtedy robi ise zieolna kupka, alebo faktycznie coś do jedzenia mu nie przypasowalo i oczyści sie i mu przejdzie. :-) nie zukajmy na siłę alergii bo by się okazało że kazde dziecko ją ma a to by było przegieciem :-)
ze spokojem , poczekaj jeszcze jeden dzień - ajak naprawde się denerwujesz to idz do pediatry niech obejrzy ta kupke i może to rozwieje Twoje watpliwości :-)
Amelcia jak była jeszcze na cyku tez robiła czasem zielone kupki i nie ma alergi na pewno ! :-)
przepraszam za porównanie ...ale czy My zawsze mamy jednakowy kolor kupki? ja mam co chwile inna hihihih ;-) i chora nie jestem :-)

Kaja nie każda zielona kupka to od razu alergia :) Obserwuj - jakby dalej tak było to wtedy przejdź się do lekarza zapytać co i jak. Misia tez tylko na cycu i tez miała ze dwa razy zieloną kupe - do dziś nie mam bladego pojęcia od czego. Przeczekałam sprawę, nic nowego nie jadłam i potem już ładne kupcie robiła. Prawdopodobnie coś zjadłaś i Tymusiowi nie podpasowało i to taka reakcja młodego organizmu-jeszcze nie wszystko co chemy zjeść jest dla naszych szkrabów ok.

Dziewczyny dzięki za pocieszenie. Właśnie mieliśmy jeszcze bardzo luźną ale zółtą kupkę - mam nadzieję, że już najgorsze minęło. Też bym chciała wiedzieć co to było ale dedektywem to najlepszym u nas agbar jest... ;) a ja narazie lipa w tym... ale muszę poobserwować.

Takie coś znalazłam a ponieważ rady pani Staszewskiej cenię to wklejam. Krótko i zadowalająco:
Jeśli kupka jest cała ciagliwa lub też ma fragmenty ciągnące, takie
jak śuz, ale zabarwione znaczy, że jest to normalna kupka. Zieleń - o
ile nie przypomina kolorem ugotowanego szpinaku, nie trzeba sie nia
zajmowac.
pozdrawiam :)
monika staszewska

reklama
Do góry