reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

Moja ma cała paltete barw hehehehe
i póki co nie martwie sie tym - bo jak widze rozesmiana buźke Amelci to czym się martwić?
moja ma zielone i pediatra mówiła ze na mieszance takie mogą być i to nic złego :-)

reklama
jola - tak jak pisze dormark - to może być i infekcja i nowa żywność. Ciemny ten szpinak? Generalnie nic złego odrazu ale mnie tez Tymkowe zielone denerwowały. Minęło. Wzięłam 3 granulki magnesia carbonica 30 CH.

No wlasnie ciemny:sorry: Wczeniej robil takie lekko podbarwiona na zielono a teraz walnal naprawde zielona, puki co czekam na natepna, mam nadzieje ze bedzie piekna zolciutka:-D:-D(matko jak to brzmi "PIEKNA ZOLCIUTKA KUPA"):sorry:

Dziewczyny u mnie dzisiaj dwie mega duże śluzowate kupy. Zazwyczaj Di robił raz na dwa dni. Do tego gorączka 38:zawstydzona/y: Kolor żółty. myślicie że to może być ząbkowanie, ale już:szok: Innych objawów nie zaobserwowałam, może troszkę katarek choć nic nie wylatuje z nosa ale coś mu tam charczy:sorry:

Kaja_10 pisze:
Takie coś znalazłam a ponieważ rady pani Staszewskiej cenię to wklejam. Krótko i zadowalająco:
Jeśli kupka jest cała ciagliwa lub też ma fragmenty ciągnące, takie
jak śuz, ale zabarwione znaczy, że jest to normalna kupka. Zieleń - o
ile nie przypomina kolorem ugotowanego szpinaku, nie trzeba sie nia
zajmowac.
pozdrawiam :)
monika staszewska
Kaja dzięki, bo u nas właśnie ostatnio były takie jednorodne śluzowate kupki i zastanawiałam się, czy to ok, bo zwykle były takie z grudkami. Na szczęście grudki już wróciły.

Nadineczka... ja bym nawet powiedziała, ze to naturalny etap rozwoju maluszka:tak:
My tylko na cycusiu, a kupki czasem sa jak glina;-) To normalne

A babki karmiące Pepti i już dające np. jabłuszko ze słoiczka - jakie maluchy mają kupy?
Bo C jakaś bardziej zielona, miejscami bardzo ciemna....generalnie bardziej gęsta jak na pepti, ale też z grudkami, tylko dziś taka jakby miejscami ciemno mocno zielona? Miało któreś maleństwo tak?
My dziś 4 dzień ze słoiczkiem - jabłko, wcześniej 3 dni kupy bez zmian....

reklama
Do góry