reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
To się mnie baby uczepiły, robić nie mają co czy jak :-D:-D:-D:-D

ale spoko, nie pękam, świstakowi też się widzę dostało :-D:-D:-D

:-)
Morka nawet na wątku o kupie wymiata

Klara ,mój Olinek tez alergik i cały czas ,ma buzie suchą ,a krostki nam sie od czsu do czasu tez pojawiają:tak:ale nie zamartwiam sie tym tylko smaruje wazelinką:tak:kurcze to długo bys musiała czekac z jedzonkiem nowym:sorry2:my juz dosc długo jemy nowosci:tak:

Mały od pewnego czasu robi sluzowe kupki,dzwoniłam do pediatry i powiedziała ,ze albo zęby idą,ale jak zachowuje sie normalnie to mam po przychodniach nie latac bo cos złapie, tylko lakcid podawac i wsio:tak:

czy Wasze dzidziolki też się tak plują i ślinią, że aż mają kropeczki czerwone na bródce wieczorkiem?
tzn tak mi się wydaję że to od sliny bo zawsze wieczorem i popołudniu się pokazują i cała bródka w kropki a rano jest czysto i ciągle wycieram tego pyszczka bo kropla wisi

czy Wasze dzidziolki też się tak plują i ślinią, że aż mają kropeczki czerwone na bródce wieczorkiem?
tzn tak mi się wydaję że to od sliny bo zawsze wieczorem i popołudniu się pokazują i cała bródka w kropki a rano jest czysto i ciągle wycieram tego pyszczka bo kropla wisi

Aga Alex sie slini prawie jak nasz pies gdy widzi cos dobrego.Cala broda czerwona,sucha az sie luszczyla-ale wazelina pomogla.W ogole odkrylam ze wazelina pomaga na wiele rzeczy-wiem,ze sa przeciwnicy jej stosowania ale wole wazelina niz masci sterydowe.

Aga Alex sie slini prawie jak nasz pies gdy widzi cos dobrego.Cala broda czerwona,sucha az sie luszczyla-ale wazelina pomogla.W ogole odkrylam ze wazelina pomaga na wiele rzeczy-wiem,ze sa przeciwnicy jej stosowania ale wole wazelina niz masci sterydowe.

Ja od poczatku wazelina dupke smaruje, niczym innym i ani jednego odparzenia nie mial więc jq zdecydowanie nie jestem przciwniczką, tutaj tylko wazeliny uzywają a w razie odparzen sudocrem:tak:

Ja od poczatku wazelina dupke smaruje, niczym innym i ani jednego odparzenia nie mial więc jq zdecydowanie nie jestem przciwniczką, tutaj tylko wazeliny uzywają a w razie odparzen sudocrem:tak:

Nam wazelina ladnie wygladzila nozki a prawdziwym odkryciem stalo sie Emolium.Brat mi zostawil swoje na probe i juz zamowilam.Oilatum nam w ogole nie pomagalo ale okazuje sie,ze ponoc w twardej wodzie jego dzialanie jest prawie zadne-nie wiem na ile to prawda ale faktem jest ze mamy tu okrrrropnie twarda wode.
I jeszcze mam pytanie : czy ktoras z Was uzywala dla dzieciaka kosmetykow Lipikar ?

Nam wazelina ladnie wygladzila nozki a prawdziwym odkryciem stalo sie Emolium.Brat mi zostawil swoje na probe i juz zamowilam.Oilatum nam w ogole nie pomagalo ale okazuje sie,ze ponoc w twardej wodzie jego dzialanie jest prawie zadne-nie wiem na ile to prawda ale faktem jest ze mamy tu okrrrropnie twarda wode.
I jeszcze mam pytanie : czy ktoras z Was uzywala dla dzieciaka kosmetykow Lipikar ?

Patrz a u nas emolium się kompletnie nie sprawdziło - tylko oilatum --- świetne jest balneum intesiv krem - jest bardzo bardzo skuteczny na suchą skórę.

Ja to już na głowę dostaję :tak: Raz ma suchą buzię tak jak na początkach ( że ta niby skaza) a raz ładniutką , nóżki to ma prawie cały czas ale jak się nie dotknie to kompletnie nic nie widać . Obecnie buzia do bani:-(( ale częściej jest dobrze) Nie zauważyłam wpływu niczego choć bacznie obserwuję:tak: Ani dieta, ani proszki ani inne:baffled: Może będzie tak jak mówiła dermatolog że do pół roku tak może mieć:tak:

reklama
Ja to już na głowę dostaję :tak: Raz ma suchą buzię tak jak na początkach ( że ta niby skaza) a raz ładniutką , nóżki to ma prawie cały czas ale jak się nie dotknie to kompletnie nic nie widać . Obecnie buzia do bani:-(( ale częściej jest dobrze) Nie zauważyłam wpływu niczego choć bacznie obserwuję:tak: Ani dieta, ani proszki ani inne:baffled: Może będzie tak jak mówiła dermatolog że do pół roku tak może mieć:tak:

Morka u nas to samo z buzia. Tydzien ladna,po czym nagle policzki czerwone przez pare dni.I tak w kolko. Na razie dalej mamy byc na mieszance elementarnej.El dochtore powiedzial,ze minimum 6 tygodni musi to pic,zeby dalo jakis efekt.Nie da sie ukryc,ze efekty sa-ale ja juz sama nie jestem pewna czy to problem alergiczny czy jest wlasnie tak jak mowia lekarze,ze nawet do pol roku ( niektorzy w tym nasz mowi,ze nawet do roku ) takie zmiany u malenstw moga wystepowac...pozyjemy zobaczymy.

Do góry