reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pielęgnacja styczniowych maluszków; kupki, skóra, itp.

reklama
Morka - możesz opisać jeszcze raz jak to wyglądało u was z tą skórą?

Pytam bo Laura też miała przejścia i kilka diagnoz - wreszcie postawili że jest to ŁZS anie AZS.

U nas była głownie buzia sucha i całe ciałko z małymi plamkami ( to dla czechow), pediatra że skaza, dermatolog że zejdzie. . Ale ja jej nic nie zmieniam, daję wsio jak leci i nic nie było, nic nowego nie dołączyłam poza kaszką ryżową ( bananową)na mleku dla niej i dziwne to że na buzi nic a na ciałku tak:baffled:
PS A moja the best dermatolog powiedziała że jest to łojotokowe zapalenie skóry:) Ale teraz to chyba miesiąc minął jak nic nie było

Ostatnia edycja:
U nas była głownie buzia sucha i całe ciałko z małymi plamkami ( to dla czechow), pediatra że skaza, dermatolog że zejdzie. . Ale ja jej nic nie zmieniam, daję wsio jak leci i nic nie było, nic nowego nie dołączyłam poza kaszką ryżową ( bananową)na mleku dla niej i dziwne to że na buzi nic a na ciałku tak:baffled:
PS A moja the best dermatolog powiedziała że jest to łojotokowe zapalenie skóry:) Ale teraz to chyba miesiąc minął jak nic nie było

Morka u nas było tak samo i też zdiagnozowano ŁZS... teraz mała ma już piękną skórkę a nabiał powoli wprowadzam --- może rzeczywiście banan albo jakaś chemia w jedzeniu które zjadłaś

morka - kiedy i ile razy Bunia była szczepiona?
Sorki ale ja w AZS, LZS i SKS i inne sresy na skorze nie wierze u takiego malenstwa ot tak.

ps. zeby nie bylo, że wymyślam to poczytajcie ultokę każdej podanej szczepionki jak często są wymieniane alergia i wysypka; no gdzieś to g.. musi wyjść a cierpi biedny banan. Choc banan też ma chemie wiec moze to dwa w jednym. Po prostu organizm ma określone moce przerobowe, jak sie nie wyrabia to wyrzuca na zewnatrz, trzeba na to spojrzec tak.

Ostatnia edycja:
kaja mój Olinek jeszcze nie szczepiony,niedługo mnie z przychodni szukac bedą:)i plamy sie pojawiaja i znikaja(byl szczepiony tylko na zółtaczke i gruzlice-to cozaraz po urodzeniu daja)

reklama
sylwia - był zatem szczepiony dwiema szczepionkami - to już masz dwie ulotki do poczytania; poza tym on dostał mnóstwo lekow - oczywiscie co bylo uzasadnione bo serce ważniejsze niż wysypka - więc nie można tak porównywac.
swoja drogą, dziecko z wadą serca szczepili - szok - przed operacją czy po?

Do góry