reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kiedyś niewielu ekspertów wierzyło, że małe dzieci mogą doświadczać depresji lub lęku. latach 90. stało się jasne, że depresji i lęku mogą doświadczać nawet trzylatki. Jednak u wielu dzieci objawy depresji objawiają się w pozornie niepowiązany sposób, na przykład agresją, zaburzeniami odżywania lub nadpobudliwością. Zapraszam cię na bezpłatny live. 2. marca o 15:30 Wpadaj na YT albo oglądaj na FB

reklama

pieluchy wielokrotnego użytku

misia26

szczęśliwa mama :)
Miasto
łódzkie
Czasu aż tak dużo nie potrzeba. Jak znajdujesz czas na pranie, sprzątanie i gotowanie obiadu to wrzucenie paru pieluch do pralki naprawdę nie robi wielkiej różnicy :) Oczywiście coś za coś no, ale każdy sam podejmuje decyzje, co jest lepsze, nie tylko dla niego i jego wygody, ale również, co jest lepsze dla dziecka.

reklama

aniam141

Wrześniowe mamy 2008
Miasto
Warszawa
A dlaczego byś się nie zdecydowała?
Ja uważam, że tetra jest dobra dla noworodka wraz z otulaczem i wiele mam sobie chwali taki zestaw. Dla starszych, które uczą się korzystać z nocnika też jest dobra bo czują że mają mokro więc szybciej uczą się, że robią siusiu. U mnie to się sprawdza, ale oczywiście tetra tylko w domu. Na noc i wyjścia pieluszki wielorazowe z kieszonką :)

Dlaczego ?
Szczególnie na dwór tym bardziej w zime . Bo jednak dziecko jak nasika do takiej to tyłek ma mokry . A jakoś wole jak ma suchy . W domu to jeszcze jakoś znośnie by było .
W tych do których dałam linka nie ma tego problemu . Sa drogie ale ich się używa od urodzenia do końca .

misia26

Miasto
łódzkie
Dlatego właśnie, ja używam tetry tylko w domu a wielorazową pieluchę zakładam na noc i na spacery. W takiej wielorazowej pieluszce dziecko ma sucho. Polecam wypróbować niedrogie pieluszki naughty baby, które mają rozmiar starczający na cały okres pieluchowania . U nas jak na razie sprawdzają się :)

Jest sposób, aby dziecko i w tetrze miało sucho. Wystarczy położyć na pieluchę wkładkę sucha pielucha z mikropolaru lub/i papierki celulozowe. Jednak przy nauce korzystania z nocnika jest to zbędne.

Jeśli ma się odpowiednią ilość pieluch wielorazowych można ich z powodzeniem używać jak pampersów jednorazowych. Tylko, że zdrowiej dla dziecka i również dla środowiska :)

Ostatnia edycja:

celinka83

Mama Bartusia i Adasia
Miasto
Warszawa
Jeszcze www.pieluszkarnia.pl

Misia masz w 100% racje. Ja co prawda uzywam i jednorazowych i tetrowych+ otulacz, ale teraz mam zamiar calkowicie wyeliminowac jednorazowki. Problem mam tylko z mezem, bo on jest negatywnie do tetr nastawiony, a zostaje z malym codziennie na 4-5 godzin, gdy ja jestem w pracy. W dzisiejszych czasach, gdy sa pralki automatyczne i swietne zelazka uzywanie pieluch tetrowych to nic trudnego, ani czasochlonnego. Sprobujcie, a sie przekonacie :-)

aniam141

Wrześniowe mamy 2008
Miasto
Warszawa

mamjakty

styczniówka 2009
Miasto
świętokrzyskie
Celinka ja mam ten sam problem z mężem :dry: jeszcze w wakacje kupiłam dwie wielorazowe na próbę - oczywiście mąż mocno nosem kręcił ale dał sie przekonać, jak dla mnie są świetne, tyle, że mając dwie z praniem trochę bez sensu wychodzi - z niczym innym ich przecież nie upiorę a tak całe pranie na dwie sztuki nastawiać też szkoda :sorry2: chciałam namówić mężula na większą ilość takich wielorazowych pieluch ale niestety nie da się przekonać :-(

misia26

Miasto
łódzkie
Dziewczyny ja mojemu powiedziałam, że to jest przede wszystkim dla zdrowia naszego dziecka i już nie miał żadnych wątpliwości i sprzeciwów.

Rzeczywiście aby nie sięgać po jednorazówki i pieluchować wielorazowo trzeba mieć odpowiednią ilość pieluch: tetra, otulacze, kieszonki co komu pasuje i wyrobić sobie swój system. Tak naprawdę z mojego doświadczenia widzę, że pieluchowanie wielorazowe wymaga zupełnie innego systemu niż jednorazowe i trzeba do tego podejść zupełnie inaczej. Wtedy staje się to proste miłe i przyjemne.

A moje wieczorne pranie pieluchowe wyciągnięte z pralki właśnie schnie i rano świeżutki i pachnący stosik pieluszkowy będzie gotowy ponownie do akcji :D

Ostatnia edycja:
reklama

bonusowa

Fanka BB :)
Miasto
Kaszebe
Witam

Oczekuję mojego pierwszego dzidziusia :-D Jestem bardzo zainteresowana używaniem tych pieluszek z kieszonką. Tylko nie wiem nawet ile na początek takich pieluch byłoby mi potrzebnych... Nie wiem ile pieluszek zużywają noworodki. Chciałabym kupić wystarczająco dużo tych pieluch żeby nie prać 2x dziennie po 3 tylko rzadziej ale większe ilości. I ciekawi mnie też, czy po każdym zasiusianiu trzeba taką pieluszką zmienić, czy działają bardziej jak pampersy...

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Do góry