Reniuszek to masz super pokaźny zestaw!!!!!!!!! WOW! Masz jakąś ulubioną pieluszkę?
Ja na razie mam tylko 2x COOLABABY monokolor (niestety....) i 1xBAMBAS PUL MINKEE (ze ŚWIATA PIELUCH). Czekam na 1x BABYLAND. Do tego będę miała z BABYLANDU wkłady bambusowe 5 warstwowe - zobaczymy jak one dadzą radę.
Na noc używam pampersów - ponieważ przygodę z wielorazówkami zaczęłam właśnie od COOLABABY i tak mnie to zniechęciło, że nie odważyłabym sobie psuć nocki ciągłym przebieraniem mokrych ciuszków.
Jeśli będę jednak zadowolona po otrzymaniu BABYLANDU to może coś dokupię, żeby prać co 3 dni. Na razie do pralki idą od razu wkłady, a kieszonki suszę i używam do 3 razy. Kieszonkę łatwiej też przeprać ręcznie, bo szybko schnie.
Mam w domu mnóstwo pieluszek tetrowych i myślałam, żeby dokupić do nich po prostu otulacz - ale ja mam chyba te mniej chłonne tetry (bo pewnie wybielane) i nie wiem czy to się sprawdzi. No i dzidzia będzie czuła mokro
Mam jeszcze pytanie - czy używasz jakiś środków antybakteryjnych do prania? Ja po prostu piorę w małej ilości zwykłego proszku do prania (dziecięcego proszku już nie używam) - mam też w pralce ekologiczne kule do prania (ale one bardzo słabo piorą). Nie wiem czy zwykły proszek w niewielkiej ilości wystarczy...